Ένα σούπερ γρήγορο και νόστιμο φαγητό που δύσκολα θα κάνεις λάθος. Αυτό το πιάτο είναι η απόλυτη νίκη για όλους τους χορτοφάγους που θα απολαύσουν το δείπνο τους. Ένα φαγητό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!

Υλικά

1 πακέτο φιογκάκια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
400γρ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
300g φρέσκο σπανάκι
125 ml Ζωμός λαχανικών
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών και μειώνουμε τη φωτιά μαγειρεύοντας για 2 περίπου λεπτά. Αφαιρούμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το σπανάκι μαγειρεύοντας για ακόμα 2 λεπτά μέχρι να μαραθεί προσθέτοντας με αλατοπίπερο. Στη συνέχεια βάζουμε τα ζυμαρικά μέσα και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.