Το αυγό κατέχει μια ξεχωριστή θέση στο τραπέζι των ελληνικών νοικοκυριών, αφού πρόκειται για ένα υλικό που δίνει πολλές διαφορετικές δυνατότητες. Σήμερα, θα δοκιμάσουμε μια παραδοσιακή συνταγή από την Άνδρο, την περίφημη Φρουτάλια. Αυτή η χορταστική ομελέτα με λουκάνικα δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

Τι θα χρειαστείς

  • 4 λουκάνικα
  • 4 πατάτες
  • 1/2 φλ. ξερή μυζήθρα
  • 1/2 φλ. κεφαλοτύρι
  • 1/2 φλ. γάλα
  • 8 αυγά
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τα λουκάνικα ολόκληρα. Τα αφήνουμε στην άκρη, όταν γίνουν. Στη συνέχεια τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Xτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το τυρί, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα λουκάνικα και τις πατάτες στο τηγάνι και από πάνω τα αυγά. Κλείνουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και ψήνουμε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά. Την αναποδογυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη. Τη βάζουμε σε μια πιατέλα και την κόβουμε σαν τούρτα.

Διαβάστε επίσης:

Επιστροφή στο σχολείο! Οικονομικές συνταγές για κολατσιό από την Chiquita