Ένας υπέροχος συνδυασμός γεύσεων, εμπνευσμένος από το δημοφιλές “coffee tonic”.Αυτό το μη-αλκοολούχο cocktail συνδυάζει το μαύρο τσάι, Seedlip Spice 94, με τη γλυκύτητα ενός premium maple syrup και tonic water:

Υλικά

30mL Cold Brew Black Tea**

60mL Seedlip Spice 94

22mL High-Quality Maple Syrup

90mL Fever Tree Tonic Water

Μπορεί να είναι παράδοξο για μια ομάδα cocktail enthusiasts να συζητούν εις βάθος για τα προτερήματα των cocktail με χαμηλό ποσοστό  ή και καθόλου αλκοόλ, αλλά το 2019 πρόκειται να υπάρξει νέα κατεύθυνση στις προσωπικές προτιμήσεις των καταναλωτών καθώς και μια άνθηση σε νέα cocktails. Από τη χρονιά που λανσαρίστηκε το 2016, έως και σήμερα το μη-αλκοολούχο spirit Seedlip συνεχίζει να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά των αλκοολούχων ποτών. Οι διάφορες εκδοχές του συναντώνται σε περισσότερα από 100 Michellin εστιατόρια, καθώς και σε back bars των καλύτερων bar του κόσμου. Spirits χαμηλά σε ποσοστό αλκοόλ, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε νεαρούς καταναλωτές, έπειτα από έρευνα που έγινε, με το 46% ηλικίας κάτω των 35 ετών να δηλώνει ότι είναι πιθανό να παραγγείλουν ένα mocktail, έναντι του 16% ηλικίας άνω των 35 ετών.

Βασική παράμετρος είναι η επιθυμία που δείχνουν οι καταναλωτές στη δυνατότητα επιλογής, για ποτά που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση, χωρίς όμως να υπάρχει συμβιβασμός στη γεύση.

Μέλη του κλάδου, όπως blenders, bartenders καθώς και τα ίδια τα brands υποστηρίζουν εδώ και αρκετά χρόνια πως η γεύση είναι το κλειδί. Πλήθος επιλογών σε ποτά χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να ελέγχουν την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώνουν και να μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια ευρεία γκάμα γεύσεων και αρωμάτων, χωρίς να συμβιβάζουν το ένα έναντι του άλλου. Το κίνημα των lo-no cocktails πρόκειται να κερδίσει ακόμα περισσότερο έδαφος μέσα στο 2019, αφενός γιατί η κατεύθυνση προς ένα ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής συνεχίζει να ενισχύεται και αφετέρου γιατί ολοένα και περισσότεροι bartenders και brands αντιλαμβάνονται τις δημιουργικές δυνατότητες που έχει να προσφέρει αυτή η νέα τάση.

 

About The Author