Το κοκκινόψαρο, γνωστό και ως κόκκινο τύμπανο, είναι ένα νόστιμο και ευέλικτο ψάρι που βρίσκεται στον Κόλπο του Μεξικού και κατά μήκος της νότιας ακτής του Ατλαντικού. Η σφιχτή υφή και η απαλή του γεύση το καθιστούν δημοφιλή επιλογή για μια ποικιλία πιάτων.
Συστατικά:
- 4 φιλέτα κοκκινόψαρου
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
- Αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή ψαριού
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι.
- Στεγνώστε τα φιλέτα του κοκκινόψαρου και αλείψτε τα ομοιόμορφα με το μείγμα του αλευριού.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
- Προσθέστε τα φιλέτα κοκκινόψαρου στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Μεταφέρετε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι.
- Βγάζουμε το τηγάνι από το φούρνο και μεταφέρουμε το ψάρι σε πιατέλα σερβιρίσματος.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το λευκό κρασί, το ζωμό κοτόπουλου ή ψαριού, το χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
- Ρίχνετε με κουτάλι τη σάλτσα πάνω από τα φιλέτα κοκκινόψαρου και σερβίρετε ζεστά. Καλή απόλαυση!
Καλή επιτυχία!
Leave a Reply