Το κοκκινόψαρο, γνωστό και ως κόκκινο τύμπανο, είναι ένα νόστιμο και ευέλικτο ψάρι που βρίσκεται στον Κόλπο του Μεξικού και κατά μήκος της νότιας ακτής του Ατλαντικού. Η σφιχτή υφή και η απαλή του γεύση το καθιστούν δημοφιλή επιλογή για μια ποικιλία πιάτων.

Συστατικά:

  • 4 φιλέτα κοκκινόψαρου
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή ψαριού
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190°C.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, την πάπρικα, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Στεγνώστε τα φιλέτα του κοκκινόψαρου και αλείψτε τα ομοιόμορφα με το μείγμα του αλευριού.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  5. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό.
  6. Προσθέστε τα φιλέτα κοκκινόψαρου στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
  7. Μεταφέρετε το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι.
  8. Βγάζουμε το τηγάνι από το φούρνο και μεταφέρουμε το ψάρι σε πιατέλα σερβιρίσματος.
  9. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το λευκό κρασί, το ζωμό κοτόπουλου ή ψαριού, το χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  10. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα.
  11. Ρίχνετε με κουτάλι τη σάλτσα πάνω από τα φιλέτα κοκκινόψαρου και σερβίρετε ζεστά. Καλή απόλαυση!

Καλή επιτυχία!