Στη Γαλλία μια υποψήφια βουλευτής ξεπέρασε τα όρια με το photoshop στην φωτογραφία της αφίσας της για την προεκλογική της εκστρατεία.

Η χρήση της φωτογραφίας για τις προεκλογικές αφίσες αποτελεί συνήθη πρακτική για τους σύγχρονους πολιτικούς, και όχι μόνο για αυτούς. Πολλοί εκμεταλλεύονται τις τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής μας για να βελτιώσουν την εικόνα τους και να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους. Ωστόσο, η Juliette de Causans από τη Γαλλία φαίνεται πως πήγε ένα βήμα παραπέρα το Photoshop.

Η πρόσφατη ανακάλυψη της αφίσας της για το κόμμα Europe Écologie Égalité προκάλεσε αναταραχή στο διαδίκτυο, καθώς παρουσίαζε μια νεαρή γυναίκα περίπου 20 ετών με λαμπερό και λευκό χαμόγελο. Ωστόσο, όταν δόθηκε στη δημοσιότητα η αυθεντική φωτογραφία πριν την επεξεργασία, η de Causans κατηγορήθηκε ακόμη και για παραπλάνηση στα κοινωνικά δίκτυα.

Η ίδια παραδέχτηκε ότι επεξεργάστηκε τη φωτογραφία με τον ισχυρισμό ότι αυτό θα βοηθούσε στην επίτευξη των στόχων της. Παράλληλα, υπερασπίστηκε το δικαίωμά της να δημιουργήσει μια «καλή φωτογραφία».

Η Juliette de Causans είναι υποψήφια βουλευτής με το μικρό κόμμα Europe Écologie Égalité, το οποίο δημιουργήθηκε από πρώην υποστηρικτές του προέδρου Μακρόν. Πριν την είσοδό της στην πολιτική το 2021, εργάστηκε ως δασκάλα για μερικά χρόνια.

Στις εκλογές του 2022, η de Causans κατάφερε να κερδίσει μόνο το 4,28% των ψήφων στην ορεινή περιοχή των Αρδέννων του Γκραντ Εστ. Όμως, η αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφτασε σε τέτοιο επίπεδο που αναγκάστηκε να παραχωρήσει συνέντευξη στην Telegram, καθώς έγινε viral στο Twitter. Ορισμένοι ακόλουθοί της εξέφρασαν την οργή τους κατηγορώντας την για απάτη και παραπλάνηση στην εκλογική της εκστρατεία, ενώ άλλοι την χαρακτήρισαν ως αξιολύπητη.

Διάβασε επίσης:

Ράιαν Γκόσλινγκ: Υποψηφιότητα για Όσκαρ για τον ρόλο του “Κεν”;