Η ψαρόσουπα ή αλλιώς κακαβιά είναι η τέλεια επιλογή για τον χειμώνα! Από τα πιο θρεπτικά φαγητά που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!

Συστατικά:

  • 1 κιλό φιλέτα ψαριού (κάθε σφιχτό λευκό ψάρι θα λειτουργήσει)
  • 4 φλιτζάνια ζωμός ψαριού ή ζωμός κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα λαχανικά (όπως καρότα, σέλινο και κρεμμύδι)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκα μυρωδικά (όπως μαϊντανός ή θυμάρι) για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και τα λαχανικά και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
  2. Προσθέστε τον ζωμό και αφήστε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  3. Προσθέστε τα φιλέτα ψαριού στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι το ψάρι να γίνει αδιαφανές και να ξεφλουδίσει εύκολα, περίπου 5-7 λεπτά.
  4. Βγάζετε το ψάρι από την κατσαρόλα και με ένα πιρούνι ξεφλουδίζετε το ψάρι σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.
  5. Επιστρέφουμε το ψάρι στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  6. Ρίξτε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά, αν θέλετε.

Απολαύστε τη ψαρόσουπα σας!