Αυτή η shawarma κοτόπουλου είναι μια γρήγορη και εύκολη εκδοχή ενός παραδοσιακά αργομαγειρεμένου πιάτου της Μέσης Ανατολής. Σερβίρετε με κουσκούς ή σε ψωμάκια πίττας.

Συστατικά

Για τη sauce

  • 500g/1lb 2oz παχύρρευστο ελληνικό γιαούρτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το κοτόπουλο

  • 8-12 φιλέτα μπούτι κοτόπουλου, ξεφλουδισμένα
  • 2 λεμόνια, μόνο χυμός
  • 50 ml/2 fl oz ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού καγιέν ή κόκκινο τσίλι σε σκόνη
  • 2 φύλλα δάφνης, θρυμματισμένα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Για να φτιάξετε το λαμπνέ, στρώστε ένα σουρωτήρι ή ένα σουρωτήρι με μια διπλή στρώση τυρί ή μουσελίνα και τοποθετήστε το πάνω από ένα μπολ αρκετά μικρό για να χωρέσει στο ψυγείο σας. Ρίχνουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Τυλίξτε το πανί γύρω του και δέστε σε ένα μάτσο, στη συνέχεια αφήστε το να στραγγίξει, κατά προτίμηση όλη τη νύχτα, μέχρι να γίνει πολύ πιο πηχτό, αλλά να γίνει κρεμώδες.
  2. Βάλτε τα μπούτια κοτόπουλου σε μια μεγάλη σακούλα ή μπολ με φαγητό και αλατοπιπερώστε καλά. Χτυπάμε το χυμό λεμονιού και το λάδι μαζί και προσθέτουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά και τα φύλλα δάφνης. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το κοτόπουλο τρίβοντας με τα χέρια μας. Εάν προτιμάτε να κρατάτε τα χέρια σας καθαρά και χρησιμοποιείτε σακούλα, σφραγίστε την πρώτα και μετά κάντε μασάζ από έξω.
  3. Αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο, σκεπασμένο για τουλάχιστον 2 ώρες, αλλά κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Αφήστε το κοτόπουλο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ψήσετε.
  4. Για να μαγειρέψετε το κοτόπουλο, ζεστάνετε μια σχάρα ή τηγάνι στο γκριλ και ξύστε την περιττή μαρινάδα από το κοτόπουλο. Σε μέτρια φωτιά, ψήνετε ή ψήνετε το κοτόπουλο, γυρίζοντας συχνά, για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί. Βγάζετε από το μπάρμπεκιου και αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά, πριν κόψετε και σερβίρετε με το λαμπνέ.

Καλή επιτυχία!