Είναι απλά το πιο νόστιμο φαγητό με γεμιστές πιπεριές! Όλα σε μια μπουκιά με τα ζουμερά μανιτάρια και το λιωμένο τυρί!

Υλικά

  • 4 μεγάλες κίτρινες πιπεριές
  • 50g φρέσκα μανιτάρια στρείδια, ψιλοκομμένα
  • 50g φρέσκα μανιτάρια κάστανο, ψιλοκομμένα
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 250g τυρί ρικότα
  • 20g αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι, μουλιασμένα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί πεκορίνο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα ταψί και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 20 λεπτά.
  2. Τοποθετήστε τες σε ένα μεγάλο μπολ. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε τις πιπεριές να κρυώσουν. Αυτό θα χαλαρώσει το δέρμα, κάνοντας τις πιπεριές να ξεφλουδίζονται εύκολα.
  3. Μόλις κρυώσει, ξεφλουδίστε τες, πετάξτε τους σπόρους και κόψτε την πιπεριά στη μέση κατά μήκος.
  4. Τοποθετήστε τις μισές πιπεριές σε ένα ξύλο κοπής έτοιμο για γέμιση.
  5. Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε τα μανιτάρια στρείδια και κάστανο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ρικότα και τα ψιλοκομμένα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι με τη μουστάρδα και στη συνέχεια προσθέστε το ψημένο κάστανο και τα μανιτάρια στρείδια και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε καλά.
  8. Τοποθετήστε δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα των μανιταριών σε κάθε μισή πιπεριά. Τυλίξτε απαλά και κρατήστε το στη θέση του χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα. Επαναλάβετε μέχρι να εξαντληθεί η μισή πιπεριά και να εξαντληθεί το μείγμα.
  9. Μόλις είναι έτοιμες, βάλτε τις πιπεριές σε ρολό σε ένα ταψί, πασπαλίστε με το τυρί πεκορίνο και ψήστε για περίπου πέντε λεπτά.
  10. Τα σερβίρετε αμέσως με λίγη ανάμεικτη σαλάτα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Καναπεδάκια: Η σωστή βάση για να πετύχουν!