Οι γεμιστές πιπεριές είναι ένα υπέροχο μεσοβδόμαδο γεύμα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ρύζι της επιλογής σας για αυτά. Ιδανικό εάν είστε χορτοφάγοι ή προσπαθείτε να τρώτε λιγότερο κρέας.
Συστατικά
Για τις γεμιστές πιπεριές
- 70g καστανό ή λευκό ρύζι
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 2 μπαστουνάκια σέλινου, ψιλοκομμένα
- 100g καλαμπόκι ή αρακά
- 1 πράσινο μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
- μικρές χούφτες φρέσκα φύλλα θυμαριού
- αλάτι και λευκό πιπέρι
- 4 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, οι κορυφές κομμένες σε φέτες, οι σπόροι αφαιρούνται
Για τη σάλτσα
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες (ή 400 γρ ντομάτες σε κονσέρβα ψιλοκομμένες), ξεφλουδισμένες και τριμμένες
- 100g κρέμα γάλακτος
- 200ml ζωμός λαχανικών
- λίγη ζάχαρη (προαιρετικά)
- αλάτι και λευκό πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και άνηθο, για γαρνίρισμα
- 100g γιαούρτι
Μέθοδος
- Για να φτιάξετε τη γέμιση, μαγειρέψτε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς. Προσθέστε το ρύζι, το γλυκό καλαμπόκι, το μήλο και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα – η γέμιση πρέπει να είναι πολύ καλά καρυκευμένη, σχεδόν στα πρόθυρα να είναι λίγο πιο καρυκευμένη καθώς θα καρυκεύσει και τις πιπεριές.
- Για να φτιάξετε τη σάλτσα, ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να χρυσίζει. Προσθέστε το σκόρδο, χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε απαλά για περίπου 3-5 λεπτά.
- Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Χτυπάμε με σύρμα τη κρέμα γάλακτος και τον ζωμό μαζί, στη συνέχεια αδειάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνετε και ζάχαρη αν προτιμάτε.
- Για να φτιάξετε τις πιπεριές, προθερμαίνετε το φούρνο στους 220C, αέρα. Γεμίστε τις πιπεριές με τη γέμιση. Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα σε ένα ταψί που θα κρατά τις πιπεριές. Τα αφήνουμε όρθια στο πιάτο και μετά περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
- Σκεπάζετε καλά το πιάτο με ένα καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο και επιστρέψτε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ψηθεί. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και άνηθο και σερβίρουμε αμέσως με γιαούρτι στο πλάι.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply