Στα 76 του χρόνια, ο Γιάννης Φλωρινιώτης απεβίωσε, αφήνοντας στη θλίψη την οικογένειά του και τον καλλιτεχνικό κόσμο με τον οποίο είχε συνεργαστεί. Ο τραγουδιστής πέθανε στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, όπου νοσηλευόταν εδώ και μία εβδομάδα, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πνευμονικό εμφύσημα, το οποίο επιδεινώθηκε και προκάλεσε καρδιακή ανακοπή.

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου 1947 στη Φλώρινα. Από μικρή ηλικία άρχισε να τραγουδάει και αργότερα μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους ρεμπέτες όπως ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Γιώργος Λαύκας, ο Πρόδρομος Τσαουσάκης, ο Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και η Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71, ο Γιάννης Φλωρινιώτης έκανε το πρώτο του ταξίδι στην Αθήνα. Εργάστηκε σε διάφορα μέρη, τραγουδώντας, χορεύοντας και με εκκεντρικά κοστούμια τα οποία έγιναν το σήμα κατατεθέν του!

Οπουδήποτε εμφανιζόταν, γνώριζε μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν έλειπαν και οι αυστηρές κριτικές. Στη δισκογραφία, κατάφερε να κάνει το πρώτο του βήμα με το άλμπουμ “Τώρα Θέλω Τώρα”, το οποίο γρήγορα κατέκτησε το χρυσό βραβείο.

Η αγάπη του για το χρυσό χρώμα και τα εκκεντρικά κοστούμια έκαναν πολλές από τις εμφανίσεις του να συζητηθούν, ενώ οι συνεργασίες του με άλλους καλλιτέχνες ήταν πηγή θαυμασμού. Πάντα είχε τη στήριξη των παιδιών του, του Νίκου και της Άννας, τα οποία απέκτησε από τον γάμο του με τη Μάχη Φλωρινιώτη.

Σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις στο Open, δήλωνε: “Δεν έχω παράπονο. Πέρασα δύσκολα χρόνια σαν παιδί στα ορφανοτροφεία, αλλά τουλάχιστον κατάφερα, μέσω της μουσικής μου, να ξεπεράσω τις δυσκολίες και να γίνω παράδειγμα για τους νέους. Είμαι ευγνώμον που μπορώ να μοιράζομαι αυτήν τη ζωή με τη σύζυγό μου και χαίρομαι που έχει συμβεί αυτό.

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης “ήταν μεγάλη φίρμα” και γι’ αυτό θα μείνει αξέχαστος!