Ένα από τα πράγματα που σίγουρα μας δημιουργεί εκνευρισμό είναι τα ανεπιθύμητα σπυράκια, που τις περισσότερες φορές τα εμφανίζεις σε στιγμές όπως πρώτα ραντεβού ή σε κάποια καλή εμφάνιση.

Οι περισσότερες, εάν οχι όλες από εμάς, έχουμε έρθει αντιμέτωπες με τέτοια περιστατικά είτε έχουμε ακμή είτε όχι. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την εμφάνισή τους και σε αυτούς περιλαμβάνεται το στρες, τα πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε, το να καθαρίζουμε το πρόσωπο μας με βρόμικες πετσέτες και να ακουμπάμε συνεχώς το πρόσωπό μας με βρόμικα χέρια.

Τι να κάνετε εάν εμφανίσετε ένα σπυράκι

Όταν θα δείτε λοιπόν ένα σπυράκι να εμφανίζεται αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να κάνετε είναι να το ακουμπήσετε με τα χέρια σας και να το πειράξετε. Το μόνo σίγουρο είναι οτι θα μεταφέρετε μικρόβια και θα το κάνετε χειρότερο.

Χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό προσώπου για να πλύνεις το πρόσωπο σου. Επίλεξε το σωστό καθαριστικό με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σου.

Ένα ακόμα έξυπνο κόλπο για να εξαφανίσεις γρήγορα το ενοχλητικό σπυράκι είναι οι κομπρέσες. Αν το σπυράκι σας είναι λευκό η κίτρινο κάντε κομπρέσα με ζεστό νερό για να μειωθεί η φλεγμονή και η ερυθρότητα στην περιοχή. Κάνε επαναλήψεις με την κομπρέσα για 5-10 λεπτά.

Εάν εμφανίσετε κόκκινα ή εσωτερικά σπυράκια κάντε κομπρέσες με κρύο νερό Με το κρύο νερό θα ανακουφιστείτε από τον πόνο αλλά και θα μειωθεί η φλεγμονή και η ερυθρότητα.