Ένας στους τρεις ανθρώπους λέει ότι κοιμάται καλύτερα μόνος του. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να κάνουν ενοχλητικό τον ύπνο με κάποιον άλλον άνθρωπο από το ροχαλητό μέχρι τις προτιμήσεις θερμοκρασίας. Για αυτούς και πολλούς ακόμη λόγους αρκετά είναι τα ζευγάρια που διαλέγουν να κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια.
Και για πολλά από αυτά, το διαζύγιο ύπνου δεν είναι σημάδι οτι υπάρχουν προβλήματα στην σχέση, αλλά κάθε άλλο μια υγιή σχέση.

Παρακάτω θα σας πω 4 οφέλη που θα έχετε εάν κοιμάστε μόνοι σας.

Καλύτερος ύπνος
Η επιλογή ξεχωριστών χώρων ύπνου μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε βαθύτερα και καλύτερα. Σύμφωνα με έρευνα, πάνω από το 25% των ζευγαριών επιλέγουν χωριστά κρεβάτια, ενώ μερικά προτιμούν ακόμη και να κοιμούνται σε διαφορετικά δωμάτια. Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες στις διαταραχές του ύπνου και χάνουν περισσότερο τον απαραίτητο ύπνο από τους άνδρες.

Μπορεί να ωφελήσει την σχέση σας
Ο επαρκής ύπνος είναι απολύτως απαραίτητος για τη γενική μας ευημερία αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί επίσης να επηρεάσει τις σχέσεις μας. Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι αν οι σύντροφοι ξυπνούν συνεχώς ο ένας τον άλλον, υπάρχει μια ένταση που αρχίζει να συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου, κάτι που τελικά μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στην σχέση.

Βοηθάει το δέρμα 
Ο ύπνος είναι το καλύτερο φάρμακο για το δέρμα σας. Όταν κοιμόμαστε το δέρμα σας παράγει νέο κολλαγόνο, το οποίο το βοηθάει να παραμείνει σφριγηλό και λαμπερό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Μπορεί να είναι καλύτερο για την υγεία σας
Η συνεχής έλλειψη ύπνου μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε ορισμένες πολύ σοβαρές επιπλοκές στην υγεία, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, ακόμη και η καρδιακή ανεπάρκεια.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.