Χριστουγεννιάτικο κέρασμα για τους λάτρεις της σοκολάτας! Αυτά τα εορταστικά μπράουνι είναι φτιαγμένα με κράνμπερι εμποτισμένα με κονιάκ, πεκάν και ανάμεικτα μπαχαρικά.

Συστατικά

  • 30 ml κονιάκ
  • 100gr αποξηραμένα cranberries
  • 300gr μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
  • 200gr βούτυρο
  • 4 αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 300gr ελαφριά ζάχαρη μοσχοβάδο
  • 200gr απλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτο μπαχαρικό
  • 100gr πεκάν, χοντροκομμένα
  • ζάχαρη άχνη, για σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180Cκαι στρώνουμε μια φόρμα 30x20cm με λαδόκολλα.
  2. Ζεσταίνουμε απαλά το κονιάκ και, στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κράνμπερι και αφήνουμε να μουλιάσουν όσο ετοιμάζουμε το μείγμα του μπράουνι.
  3. Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ πάνω από ένα τηγάνι με νερό που σιγοβράζει ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και μετά αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
  5. Χτυπάμε το μείγμα σοκολάτας και βουτύρου στα αυγά και μετά ρίχνουμε απαλά το αλεύρι, το ανάμεικτο μπαχαρικό, τα πεκάν, τα κράνμπερι και το κονιάκ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  6. Αδειάζουμε στην προετοιμασμένη φόρμα, λειαίνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να σφίξει το μπράουνι στην αφή.
  7. Αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  8. Μόλις κρυώσει, κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλές γιορτές!