Αυτό το δροσιστικό γκασπάτσο αγγουριού είναι εμπνευσμένο από ajo blanco, μια παγωμένη σούπα αμύγδαλου και σκόρδου από τη νότια Ισπανία. Ένα τέλειο ορεκτικό για μια ζεστή μέρα.
Συστατικά
- 1 αγγούρι, ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο
- 150g χωρίς κόρα, χωριάτικο λευκό ψωμί, χονδρικά κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 50g ασπρισμένα αμύγδαλα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
- 20g φρέσκο βασιλικό
- 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι σέρι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένα
- νιφάδες αμυγδάλου, φρυγανισμένα
- φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα
Μέθοδος
- Βάλτε όλα τα υλικά (εκτός από τις επικαλύψεις) σε ένα μπλέντερ, προσθέστε 500ml κρύο νερό, αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ, σκεπάστε και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Πριν το σερβίρετε, δοκιμάστε και προσαρμόστε το καρύκευμα. μπορεί να θέλετε να προσθέσετε μια επιπλέον πινελιά ξύδι σέρι ή μια πρέζα αλάτι.
- Σερβίρετε σε μπολ και από πάνω ρίχνετε ψιλοκομμένα σταφύλια, καβουρδισμένα αμύγδαλα ή ψιλοκομμένο βασιλικό. Εναλλακτικά σερβίρετε σε παγωμένα ποτήρια σφηνάκι.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply