Το γλυκό κουταλιού καρυδάκι είναι μια απόλαυση, ιδανική για εκείνες τις στιγμές που χρειάζεστε ένα γρήγορο σνακ ή γλυκό. Τα καρύδια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και γεμάτα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του ότι είναι καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικών. Αυτή η συνταγή μετατρέπει τα απλά καρύδια σε μια γλυκιά, τραγανή απόλαυση με μια νότα ζεστασιάς από κανέλα, καθιστώντας τα ένα ακαταμάχητο γλυκό.

Συστατικά:

  • 200 γραμμάρια καρύδια
  • 100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 50 ml νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180°C. Απλώνουμε τα καρύδια σε ένα ταψί και τα φρυγανίζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μυρίσουν και να γίνουν ελαφρώς πιο σκούρα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη.
  3. Προσθέστε την κανέλα, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
  4. Προσθέστε τα καβουρδισμένα καρύδια στην κατσαρόλα, φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί πλήρως με το μείγμα ζάχαρης.
  5. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει το μείγμα της ζάχαρης και να καλύψει πλήρως τα καρύδια.
  6. Απλώστε τα επικαλυμμένα καρύδια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, προσέχοντας να μην ακουμπούν το ένα το άλλο.
  7. Αφήνουμε τα καρύδια να κρυώσουν εντελώς. Θα γίνουν τραγανά όσο κρυώνουν.
  8. Αποθηκεύστε  σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Μανιτάρια σαλάτα με ρόδι και φρέσκο κρεμμυδάκι