Παρά το γεγονός ότι ο λαιμός είναι ένα ευαίσθητο σημείο του σώματος, συχνά τον παραμελούμε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται γραμμές και ρυτίδες. Το να έχεις γραμμές στο λαιμό είναι συνηθισμένο στο σύγχρονο κόσμο. Αυτό όμως μπορεί να προσθέσει “έξτρα” χρόνια στην εμφάνισή σου. Υπάρχουν κάποια έξυπνα tricks που μπορείς να εφαρμόσεις σπίτι για να φροντίσεις το λαιμό σου. Κάθε σημείο του σώματος αξίζει την ανάλογη φροντίδα. Γι’ αυτό ξεκίνα σήμερα και σβήσε τις ανεπιθύμητες γραμμές. Ο λαιμός σου θα δείχνει πολύ πιο νεανικός στην πορεία.

-Χρησιμοποίησε σωστά το κινητό και τον υπολογιστή

Αν περνάς ώρες σκύβοντας για να δεις το κινητό σου, θα έχεις σαν αποτέλεσμα πόνο στην πλάτη και γραμμές στο λαιμό. Είναι μια συνήθεια που πρέπει να αλλάξεις. Επίσης, όταν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή, τοποθέτησέ τον ευθεία, ακριβώς απέναντι από το πρόσωπό σου, ώστε να κοιτάς μόνο μπροστά.

-Χρησιμοποίησε μια εφαρμογή

Υπάρχουν ειδικές εφαρμογές για Android και iPhone που σε βοηθούν να ρυθμίσεις τη στάση του σώματος. Θα σε βοηθήσουν να διορθώσεις τη στάση του κεφαλιού, ώστε να μην επιβαρύνεις το λαιμό.

-Μην ξεχνάς να καθαρίζεις σχολαστικά το λαιμό

Τη διαδικασία που ακολουθείς για το πρόσωπο, πρέπει να την ακολουθείς και για το λαιμό. Πλύνε την περιοχή με σαπούνι και μην ξεχνάς την ενυδάτωση. Μια φορά την εβδομάδα κάνε απολέπιση για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα. Άπλωσε το προϊόν στο στήθος και το λαιμό.

-Άπλωσε μια κρέμα με ρετινόλη

Οι κρέμες με ρετινόλη είναι ένας καλός τρόπος να καταπολεμήσεις τα σημάδια του χρόνου και τις ρυτίδες. Οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιείς πολύ μικρή ποσότητα. Διαφορετικά θα δεις το δέρμα σου να παρουσιάζει σημάδια ξηρότητας.

-Κάνε face yoga

Όπως το σώμα χρειάζεται άσκηση, το ίδιο συμβαίνει και με το πρόσωπο. Πλέον η face yoga έχει κερδίσει έδαφος και στην Ελλάδα. Βρες ασκήσεις για την περιοχή του λαιμού στο youtube ή ξεκίνα συνεδρίες με κάποιον ειδικό. Τα αποτελέσματα, αν δείξεις συνέπεια, είναι εντυπωσιακά.