Ένα εύκολο και νόστιμο cheesecake ανανά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε κονσέρβα φρούτων ή μπισκότα έχετε στο ντουλάπι!

Συστατικά

  • 3 μπισκότα τζίντζερ
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 5 κουταλιές της σούπας πλήρες τυρί κρέμα
  • 2 κουταλιές της σούπας κρέμα διπλή ή κρέμα καρύδας
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • ½ λάιμ, ξύσμα και χυμό
  • 230 γραμμάρια κοσνέρβα κομμάτια ανανά ή 1-2 ροδέλες ανανά σε χυμό, κομμένα σε 8 μικρές φέτες

Μέθοδος

  1. Βάλτε τα μπισκότα σε μια μικρή, επαναχρησιμοποιήσιμη σακούλα κατάψυξης και χτυπήστε απαλά με τον πάτο μιας κατσαρόλας ή του πλάστη, για να γίνουν τρίμματα.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα ή φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε μέσα τα τρίμματα μπισκότου.
  3. Ρίξτε με κουτάλι τα βουτυρωμένα τρίμματα στη βάση ενός ποτηριού. Χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να πιέσετε ελαφρά.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη διπλή κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λάιμ και το χυμό. Προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό ανανά από την κονσέρβα και χτυπήστε μέχρι να πήξει.
  5. Ρίχνετε με κουτάλι την κρεμώδη γέμιση στη βάση του μπισκότου. Ρίχνουμε από πάνω τα κομμάτια ανανά και μετά βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Διακοσμήστε με επιπλέον ξύσμα λάιμ αν θέλετε.

Καλή απόλαυση!