Πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία το 2ο Andydote Fashion Fair. Mία έκθεση μόδας όχι μόνο για εμπόρους αλλά για όσους αγαπούν την μόδα. Ένα event που προωθεί τους Έλληνες σχεδιαστές, εν μέσω της οικονομικής κρίσης που δεν μας αφήνει σε… ησυχία. Το Andydote, αποτελεί το όραμα της Αντιγόνης Βιντιάδη, η οποία το είδε να γίνεται πράξη!
Η Αντιγόνη, η οποία μας κρατάει συντροφιά κάθε πρωί μέσα από τον Music 89,2, μίλησε στο That’s Life για το 2ο Andydote Fashion Fair, για την μόδα στην Ελλάδα αλλά και για το τι μας επιφυλάσσει το μέλλον του Andydote!
pppp
Πες μας τις εντυπώσεις σου από την 2η Εμπορική Έκθεση Ελλήνων Σχεδιαστών;
Είμαι πολύ χαρούμενη με την ανταπόκριση σχεδιαστών και εμπόρων. Φυσικά η περίοδος της παρουσίασης των χειμερινών συλλογών είναι πάντα πιο “δύσκολη” σε οικονομικό επίπεδο, αφού είναι μικρότερη περίοδος για τα καταστήματα σε σχέση με το καλοκαίρι. Οι έμποροι όμως ανταποκρίθηκαν και η ικανοποίηση ήρθε από τις εντυπώσεις τους και από την ποιότητα των επαγγελματιών που μας επισκέφτηκαν.
Πώς προέκυψε η ιδέα να ξεκινήσεις αυτό το event;
Η ιδέα για την πραγματοποίηση του Andydote Fashion Fair ήρθε από την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας χώρος συνάντησης και σωστής παρουσίασης των Ελλήνων σχεδιαστών.Έχει μεγάλη σημασία η αισθητική της διοργάνωσης να εκπροσωπεί την φιλοσοφία των δημιουργιών των σχεδιαστών μας. Αυτό προσπαθήσαμε να βγάλουμε σαν αποτέλεσμα και νομίζω το επιτύχαμε. Ο πολυχώρος Αθηναΐς άλλωστε ήταν το κατάλληλο σημείο για να τοποθετηθούν οι δημιουργίες των εκθετών μας.
1
Η ελληνική αγορά και γενικά η κοινωνία είναι στην μέση της κρίσης. Είναι το “ψωνίζω ελληνικά” η λύση για να ανθίσει η ελληνική μόδα;
Η ελληνική μόδα και οι δημιουργοί της είχαν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην εγχώρια αλλά και παγκόσμια αγορά. Η αισθητική, τα πρωτότυπα σχέδια και η ποιότητα είναι οι κατάλληλοι παράγοντες στη μέση της κρίσης να μας δώσουν ένα ακόμη λόγο να αγοράσουμε ελληνικά προϊόντα.
Δημοσιογράφος, παραγωγός και πρωταγωνίστρια σε web TV. Πώς προέκυψε η μόδα στη ζωή σου;
Η μόδα πάντα υπήρχε σε όλα τα επαγγέλματα που έχω κάνει. Μετά από 4 χρόνια στο χώρο της χονδρικής οι εικόνες και τα ερεθίσματα που έλαβα συμπλήρωσαν το κενό σε επίπεδο δημιουργικότητας που χρειαζόμουν για να φτιαχτεί ο”πυρήνας’ συνάντησης Ελλήνων σχεδιαστών, το Andydote Fashion Fair.
Θεωρείς πως οι Έλληνες σχεδιαστές μπορούν να εξελιχθούν σε fashion icons και πως αυτό μπορεί να συμβεί;
Είναι αρκετοί οι Έλληνες σχεδιαστές που μπορούν να αποτελέσουν fashion influencers και να δημιουργήσουν fashion icons. Σημαντικός παράγοντας για να γίνει αυτό είναι η αλυσιδωτή συνεργασία με στυλίστες, bloggers, και celebrities κυρίως του εξωτερικού, όπως επίσης και σωστές κινήσεις marketing.
2
Υπάρχει κάποιο brand (χωρίς να μας πεις το όνομά του), που είδες στην Andydote και θα πόνταρες πως μπορεί να γίνει world famous;
Στο Andydote Fashion Fair υπάρχουν οι σχεδιαστές που θα μπορούσαν να γίνουν και πολύ σύντομα θα τους καμαρώσουμε σε διεθνή καριέρα!
Πώς ονειρεύεσαι το μέλλον για το Andydote;
Σκοπός μας είναι το Andydote να γίνει ο κατάλληλος εκπρόσωπος της Ελληνικής μόδας σε Ελλάδα και εξωτερικό!