Ο ηθοποιός Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο αρχιτέκτονας Κώστας Σπάθης γνωστός ως ο πρώτος Instagrammer που χρησιμοποίησε drone για να αποτυπώσει εντυπωσιακά τοπία, ο lifestyle blogger Μιχαήλ Ανδρουλιδάκης με έντονη αγάπη στη φύση και στα ζώα, η ηθοποιός Νεφέλη Κουρή και η digital content creator Ιωάννα Μαρουγκά συναντιούνται στην πιο iconic φωτογράφιση 5 γενιών Barbour.

Ιωάννα Μαρουγκά

Η Barbour, το εμβληματικό lifestyle brand ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ, γιορτάζει φέτος τα 125 χρόνια της και διαλέγει γνωστούς Έλληνες και Ελληνίδες να εκπροσωπήσουν τις 5 γενιές που διαμόρφωσαν την ιστορία της. Κάθε μέλος της οικογένειας Barbour πρόσθεσε κάτι ξεχωριστό στην εταιρεία συμβάλλοντας στην εικόνα που έχει το brand σήμερα.

Δημήτρης Γκοτσόπουλος

Ο ιδρυτής της εταιρείας John Barbour, άρχισε να κατασκευάζει και να πουλά ρούχα για τους ναυτικούς και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν. Ο Malcolm Barbour, δεύτερη γενιά, δημιούργησε και κυκλοφόρησε τους πρώτους διαφημιστικούς καταλόγους για ταχυδρομικές παραγγελίες, ενώ στην τρίτη γενιά ο Duncan Barbour –δεινός μοτοσυκλετιστής- κατασκεύασε την πρώτη ολόσωμη φόρμα Barbour International και μπουφάν για μηχανές.

Κώστας Σπάθης

Οι John και Margaret Barbour επένδυσαν στο countrywear και κέρδισαν 3 πιστοποιητικά από τη Βασιλική Οικογένεια της Αγγλίας. Το 1998, η Margaret Barbour και η κόρη της Helen, πέμπτη γενιά της Barbour, δημιούργησαν το χαρακτηριστικό «ταρτάν» που ντύνει το εσωτερικό των περισσότερων μπουφάν μέχρι και σήμερα. Κοινό χαρακτηριστικό κάθε γενιάς Barbour ήταν και είναι οι ιδρυτικές αρχές του: η ποιότητα, η αντοχή και η προσοχή στη λεπτομέρεια.

Νεφέλη Κουρή

Για την επέτειό της, η Barbour εκτός από την iconic φωτογράφιση, κυκλοφόρησε και μια αποκλειστική συλλογή με ανασχεδιασμένα εμβληματικά κομμάτια, όπως κλασικά μπουφάν σε μοντέρνα και σύγχρονα σχέδια. Ο σκηνοθέτης Antony Crook με τη παραγωγή του Ridley Scott Creative Group δημιούργησε μια ταινία για τον εορτασμό αυτής της σημαντικής στιγμής στην ιστορία του brand, ενώ ο διάσημος σκηνοθέτης Ridley Scott, συνεργάστηκε με την Barbour για τη δημιουργία ενός μπουφάν σκηνοθέτη με πολλές τσέπες, μεταξύ των οποίων την χαρακτηριστική τσέπη «σεναρίου».

Η συλλογή είναι διαθέσιμη στο κατάστημα Barbour Κολωνακίου, στο Notos Exclusive The Mall Athens, στα πολυκαταστήματα Notos και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα. Τα προϊόντα ένδυσης και υπόδησης BARBOUR διατίθενται στην Ελλάδα αποκλειστικά από τον όμιλο NOTOS COM HOLDINGS.