Ο κόσμος της μόδας είναι αποφασισμένος να βοηθήσει με κάθε τρόπο τον ιατρικό κόσμο στον πόλεμο με την πανδημία του κορωνοϊού. Έτσι, μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότεροι όμιλοι ή οίκοι μόδας αναλαμβάνουν την παραγωγή αντισηπτικών, μασκών και άλλων απαραίτητων ιατρικών εξοπλισμών.

Ο όμιλος Calzedonia ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να παράγει 10.000 μάσκες την ημέρα μαζί και με νοσοκομειακές στολές. Η κλωστοϋφαντουργική μονάδα του ομίλου Calzedonia μετέτρεψε μερικά από τα εργοστάσιά της σε μονάδες παραγωγής μασκών και νοσοκομειακών στολών που έχουν μεγάλη ζήτηση αυτές τις στιγμές της επείγουσας ανάγκης που έχει δημιουργηθεί λόγω του Covid 19.

Για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας τόσο των υπαλλήλων όσο και των πελατών, ο όμιλος έκλεισε όλα τα καταστήματα Calzedonia, Intimissimi, Intimissimi Uomo, Τezenis και Falconeri στις «κόκκινες ζώνες» και στη συνέχεια σε όλη την Ιταλία.Τα εργοστάσια που μετατράπηκαν σε μονάδες παραγωγής μασκών και νοσοκομειακών στολών βρίσκονται στην περιοχή Avio (Τrento) στην Ιταλία και Gissi (Chieti) στην Κροατία.

Η μετατροπή των εργοστασιακών μονάδων του ομίλου έγινε με την αγορά ειδικών μηχανημάτων για τη δημιουργία ημιαυτόματης παραγωγικής γραμμής ενώ εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα οι εργαζόμενοι στον νέο τύπο παραγωγής. Αυτή η νέα δομή θα επιτρέψει την παραγωγή 10.000 μασκών την ημέρα στην αρχική φάση, με δυνατότητα αύξησης τις επόμενες εβδομάδες. Οι πρώτες μάσκες έγιναν δωρεά στο νοσοκομείο της Βερόνα καθώς και στο δήμο της Βερόνα.

Υπενθυμίζεται ότι και στην Ελλάδα ο όμιλος Calin, με αίσθημα ευθύνης προς το κοινωνικό σύνολο, έκλεισε τα καταστήματα Calzedonia, Intimissimi, Intimissimi Uomo, Τezenis και Falconeri στις 17 Μαρτίου.