Η Ελεονώρα Μελέτη με αφορμή τις Πανελλαδικές εξετάσεις που πλησιάζουν μοιράστηκε την εμπειρία της και τις σκέψεις της με τους followers της στο Instagram.

Θέλοντας να στείλει το δικό της μήνυμα στα παιδιά που δίνουν τον δικό τους αγώνα στις εξετάσεις, έγραψε:

«1996. Παραμονή πανελλαδικών εξετάσεων. Ακούω discman, πιθανότατα Eros Ramazzotti. Με αφορμή τις Πανελλαδικές θέλω να σας πω μια ιστορία. Τότε κανείς δεν ήξερε ότι θα δώσω εξετάσεις. Θεωρούσαν δεδομένο ότι θα πάω εξωτερικό. Δεν το είχα μοιραστεί με κανέναν. Kαθηγητές, συμμαθητές, φίλους.


Ο λόγος; Είχα τη βαθιά τοξική πεποίθηση ότι είμαι χαζή και ότι θα αποτύχω» σημείωσε χαρακτηριστικά η Ελεονώρα Μελέτη. «Αυτό με είχε κάνει να πιστέψω το πιο παρωχημένο σύστημα της τότε παιδείας που επιβράβευε την ικανότητα στη «παπαγαλία» και αναδείκνυε ως καλούς μαθητές όσους είχαν 20αρια. Ήμουν μια σχεδόν κακή μαθήτρια Με μαθηματικά, φυσική, χημεία, άλγεβρα, γεωμετρία, φυσική και χημεία πολύ κάτω από τη βάση. Από 6 έως 8. (Άριστα το 20)».

«Έγραφα καλά όμως και ήμουν καλή στις ξένες γλώσσες αλλά οι βαθμοί μου με χαρακτήριζαν ως «κακή μαθήτρια που ποτέ δεν θα περάσει». Προετοιμάστηκα κρυφά για τις πανελλαδικές 1 χρόνο. Τρίτη δέσμη. Και το έκανα κρυφά για να μη χρεωθώ την αποτυχία. Να μη πει κανείς αυτό ακριβώς που ήδη άκουγα προκαταβολικά. «Έδωσε κ απέτυχε». Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δινόταν τέτοια σπουδαιότητα στις πανελλαδικές. Γιατί έσκαγε μέσα στις ψυχές των μαθητών τέτοιο κύμα άγχους και πίεσης».

Σήμερα 43 χρόνων αν είχα τη δυνατότητα να γυρίσω πίσω , θα έλεγα σε όλους ότι πάω να δώσω πανελλαδικές κ σκασίλα μου τι θα έλεγαν κ τι θα περίμεναν.

Θα έδινα τον καλύτερο μου εαυτό , όπως κ έκανα, δεσμευμένη στο στόχο μου, αλλά αναγνωρίζοντας πως ακόμα κ αν δεν τα καταφέρω, δεν θα έχω “αποτύχει”! Δεν είσαι ο μέσος όρος των βαθμών σου. Δεν είσαι το αποτέλεσμα των εξετάσεων σου. Δεν έχεις ιδέα στην ηλικία σου για το ΠΟΙΟΣ είσαι κ πόσα μπορείς να πετύχεις στη ζωή!

Αν έχεις προετοιμαστεί καλά, πήγαινε , δώσε, συγκεντρωμένος, με ψυχραιμία, με αγάπη στη γνώση κ σεβασμό στο γραπτό σου, κ ο,τι κ αν φέρεις, άσε τη ζωή να κάνει τα μαγικά της! Κ να θυμάσαι: οι άλλοι πάντα θα χουν να λένε!

Μπορεί τελικά στη περίπτωση μου να μην είπε κανείς «έδωσε και απέτυχε οι περισσότεροι όμως είπαν : «κάλε ? Αυτή πως πέτυχε????????? »

Ξεκινούν οι πρώτες από τις 100αδες μετέπειτα αξιολογήσεις στη ζωή. Μην βασίζεις την αυταξια σου σε βαθμούς. Οποίο κ αν είναι το αποτέλεσμα.

Είσαι μοναδικός. ( κ δεν είσαι χαζός)