Η Estée Lauder Cos. εξαγοράζει την πολυτελή εταιρεία παραγωγής ισχύος Tom Ford σε μια συμφωνία αξίας 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη εξαγορά της εταιρείας ομορφιάς μέχρι σήμερα.

Ως μέρος της συμφωνίας που ανακοινώθηκε την Τρίτη, ο όμιλος Ermenegildo Zegna και η Marcolin S.p.A. θα συνάψουν μακροπρόθεσμες συμφωνίες άδειας για τη μόδα Tom Ford και τα γυαλιά Tom Ford, αντίστοιχα.

Ενώ η Estée Lauder είπε ότι η συμφωνία αποτιμά τη συνολική επιχείρηση στα 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, η εταιρεία ομορφιάς με έδρα τη Νέα Υόρκη αναμένεται να πληρώσει περίπου 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια, μετά από πληρωμή 250 εκατομμυρίων δολαρίων από την ιταλική εταιρεία κατασκευής γυαλιών Marcolin SpA.

Η αγορά, με την επιφύλαξη των ρυθμιστικών εγκρίσεων, αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, ο Tom Ford, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tom Ford International, θα παραμείνει ο δημιουργικός οραματιστής της μάρκας μέχρι το τέλος του 2023. Ο Domenico De Sole, πρόεδρος της Tom Ford International, θα παραμείνει ως σύμβουλος μέχρι την ίδια περίοδο.

Η Estée Lauder παρουσίασε τη σειρά Tom Ford Beauty το 2006. Κατά το οικονομικό έτος της Estée Lauder που έληξε στις 30 Ιουνίου, οι καθαρές πωλήσεις της μάρκας αυξήθηκαν σχεδόν 25% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η εταιρεία ομορφιάς είπε ότι τα επόμενα χρόνια αναμένει να φέρει καθαρές πωλήσεις ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

«Αυτή η στρατηγική εξαγορά θα ξεκλειδώσει νέες ευκαιρίες και θα ενισχύσει τα αναπτυξιακά μας σχέδια για την Tom Ford Beauty», δήλωσε ο Fabrizio Freda, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Estée Lauder, σε μια δήλωση. “Θα βοηθήσει επίσης να προωθήσουμε περαιτέρω τη δυναμική μας στην πολλά υποσχόμενη κατηγορία της πολυτελούς ομορφιάς μακροπρόθεσμα, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη δέσμευσή μας να είμαστε ο κορυφαίος αγνός παίκτης στον κλάδο του παγκόσμιου κύρους.”

Η Estée Lauder είπε ότι στοχεύει να χρηματοδοτήσει την εξαγορά μέσω ενός συνδυασμού μετρητών, χρέους και 300 εκατομμυρίων δολαρίων σε αναβαλλόμενες πληρωμές σε πωλητές που καθίστανται απαιτητές από τον Ιούλιο του 2025.