Η βιωσιμότητα είναι πλέον στις προτεραιότητες των fashion brands, τα οποία προσπαθούν να επενδύουν όλο και περισσότερο σε ανακυκλωμένα κα βιώσιμα υλικά για τις συλλογές τους. Ανάμεσά τους βρίσκεται και η H&M που έχει θέσει ως στόχο να χρησιμοποιεί αποκλειστικά βιώσιμα υλικά μέχρι το 2030, κάνοντας την αειφόρο μόδα διαθέσιμη σε όλους.

Ακολουθώντας μια κυκλική προσέγγιση στο πώς δημιουργείται και χρησιμοποιείται η μόδα, επεκτείνει τον κύκλο ζωής των προϊόντων και χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα ή άλλα υλικά που προέρχοντα από βιώσιμες πηγές. Ήδη περισσότερο από το 50% των υικών που χρησιμοποιεί ανήκει σε αυτή την κατηγορία, ενώ από το 2020 η Η&Μ πέτυχε το στόχο που είχε θέσει για τη χρησιμοποίηση αποκλειστικά ανακυκλωμένου ή άλλου βιώσιμου βαμβακιού.

Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, η H&M κυκλοφόρησε μια νέα συλλογή φορεμάτων, η οποία δίνει έμφαση στην ελευθερία και το γυναικείο δυναμισμό, μέσα από την αντίθεση που προκύπτει από στιλιζαρισμένα κομμάτια με όγκους που προσδίδουν κίνηση. Στα περισσότερα κομμάτια της συλλογής έχουν χρησιμοποιηθεί εξ’ ολοκλήρου ή μερικώς ανακυκλωμένα και βιώσιμα υλικά, όπως το οργανικό βαμβάκι, το Tencel™ ή ο ανακυκλωμένος πολυεστέρας. Κάποια κομμάτια δημιουργήθηκαν από μίξεις υλικών που προέρχονται τουλάχιστον κατά 50% από βιώσιμες πηγές. 

Στην ουσία πρόκειται για μια συλλογή φιλική προς το περιβάλλον, που ενισχύει την νοοτροπία του slow fashion και δίνει τη δυνατότητα σε όλες μας να ψωνίσουμε, αναγνωρίζοντας την ευθύνη μας απέναντι στο περιβάλλον.