Πόσες φορές έχεις δει σέρφερ και έχεις ζηλέψει το στιλ τους, τον τρόπου που κινούνται ανάμεσα στα κύματα, τα ιδιαίτερα μαγιό που φοράνε; Ακόμα κι αν δεν νιώθεις αρκετά περιπετειώδης για να μάθεις να σερφάρεις στην ανοιχτή θάλασσα, τίποτα δε σε εμποδίζει να βγεις στην παραλία, ντυμένη το ίδιο κουλ. Ειδικά τώρα που η H&M ενώνει τις δυνάμεις της με την αποκλειστικά γυναικεία κοινότητα surf, στην προσπάθειά της να ενδυναμώσει και να εμπνεύσει τη συλλογικότητα σε όλες τις γυναίκες παγκοσμίως.

Η Women + Waves είναι μια κολεκτίβα η οποία ιδρύθηκε το 2017 από τη Rachel Murphy με έδρα την Κορνουάλη της Αγγλίας. Η συνεργασία της με την H&M περιλαμβάνει μια συλλογή μαγιό με προσεγμένο 90s στιλ για γυναίκες με δραστήριο τρόπο ζωής. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι η συλλογή είναι φτιαγμένη από αειφόρα υλικά, όπως το ανακυκλωμένο πολυαμίδιο, ο ανακυκλωμένο πολυεστέρας και το οργανικό βαμβάκι γιατί για να απολαύσεις το surf και τη ζωή γενικά, οι ωκεανοί μας πρέπει να είναι καθαροί.

«Σε αυτή τη συνεργασία με την H&M, θέλαμε πραγματικά κάθε κομμάτι να είναι όχι μόνο πρακτικό αλλά και να αντανακλά τη δύναμη των γυναικών όταν κάνουν surf μαζί. Η κοινότητά μας ξεκίνησε με περιστασιακές συναντήσεις μία φορά την εβδομάδα και τώρα έχει εξελιχθεί σε μια πραγματική κολεκτίβα, όπου κάθε γυναίκα υποστηρίζει αδιάκοπα την άλλη. Ελπίζω ότι η συνεργασία μας με την H&M θα εμπνεύσει τις γυναίκες να κάνουν surf και θα ευαισθητοποιήσει τον κόσμο να συμμετέχει στην προσπάθεια διατήρησης των ωκεανών καθαρών», λέει η Rachel Murphy, ιδρύτρια της ομάδας Women + Waves.

Ολόσωμα μαγιό, προστατευτικές μπλούζες, αθλητικά μπικίνι και μια κολυμβητική στολή από υψηλής ποιότητας φυσικό καουτσούκ, είναι τα κομμάτια που θα βρεις στη συλλογή Women + Waves x H&M, τα οποία μπορούν να φορεθούν τόσο στη θάλασσα όσο και στη στεριά, αφού το surf δεν είναι απλά ένα άθλημα αλλά τρόπος ζωής. Ακόμα, ένα φούτερ με κουκούλα, ένα T-shirt και διάφορα αξεσουάρ με τα χαρακτηριστικά λογότυπα της κολεκτίβας, σχεδιασμένα από την εικονογράφο και μέλος της Clara Jonas, ολοκληρώνουν τη συλλογή. Όλα τα κομμάτια είναι φτιαγμένα από μίξεις υφασμάτων που αποτελούνται από τουλάχιστον 50% αειφόρα υλικά και διαθέτουν λεπτομέρειες όπως ανοίγματα με φερμουάρ, εφαρμοστές ραφές και ιμάντες ασφαλείας.

«Όταν ανακαλύψαμε την ομάδα Women + Waves, εντυπωσιαστήκαμε από τη δύναμη και την αυθεντικότητα αυτής της μοναδικής, αποκλειστικά γυναικείας κολεκτίβας, που προσφέρει θετική διάθεση και έμπνευση. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε μαζί τους. Γνωρίζαμε από κοινού ότι είναι σημαντικό τον πυρήνα της συλλογής να αποτελούν λειτουργικά και μοντέρνα μαγιό, τα οποία θα μπορούσαν να φορεθούν σε κάθε περίσταση, κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες που όλοι βιώνουμε, καθώς είναι πιθανό να μπορούμε μόνο να ονειρευόμαστε τους αγαπημένους μας καλοκαιρινούς προορισμούς», λέει η Maria Östblom, Υπεύθυνη Σχεδιασμού της γυναικείας συλλογής της H&M.

Το μόνο που χρειάζεσαι τώρα είναι μια σανίδα και τη σωστή παραλία -ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε άφθονες. Τι περιμένεις;

Η συλλογή Women + Waves x H&M είναι διαθέσιμη στο hm.com και σε επιλεγμένα καταστήματα.