Πόσες φορές τσεκάρεις τα Social στο κινητό ή τον υπολογιστή σου τη διάρκεια της ημέρας; Σύμφωνα με έρευνες ο μέσος όρος χρήσης είναι περίπου 3,5 ώρες την ημέρα, κάτι το οποίο αλλάζει φυσικά όταν μιλάμε για μικρότερες ηλικίες.

Πριν από κάποια χρόνια προετοιμάζοντας το Συνέδριο Social Media & e-Business World αναρωτήθηκα αν θα μπορούσα να βρω ένα course το οποίο να εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Γιατί ναι, τα Social Media είναι ένας υπέροχος κόσμος που πραγματικά αξίζει να τον γνωρίζεις και κυρίως να τον αγαπήσεις. Έτσι λοιπόν ξεκίνησα το Professional Diploma in Digital & Social Media της Knowcrunch. Ναι, όπως κατάλαβες ως Event Manager το να ετοιμάσεις ένα Συνέδριο απαιτεί αρκετό χρόνο στα Social Media ώστε να προσελκύσεις το ανάλογο κοινό κάνοντας διαφημίσεις ή προσαρμόζοντας το περιεχόμενο της σελίδας σου.

Στο πρώτο μάθημα μπορώ να πω πως ήμουν λίγο φοβισμένη και ενθουσιασμένη ταυτόχρονα. Αρχίζοντας όμως να δουλεύουμε ανά ομάδες με τον καθένα να ασχολείται και να διορθώνει το κομμάτι που του άρεσε περισσότερο το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό.

Πράγματα για τα οποία δεν είχα την απαραίτητη γνώση ξεκίνησαν να εμφανίζονται μπροστά μου με τη μορφή μαθημάτων και να με εντυπωσιάζουν. Περίμενα πως και πως να έρθουν οι μέρες που είχαμε μάθημα για να προχωρήσουμε στο επόμενο κεφάλαιο. Οι καθηγητές ήταν πρόθυμοι να απαντήσουν σε κάθε σου ερώτηση από την πιο απλή μέχρι την πιο σύνθετη, πώς αλλιώς άλλωστε θα γίνεις ένα “Digital Superhero” χωρίς την βοήθεια ανθρώπων που πραγματικά έχουν δουλέψει; Ίσως την έκφραση αυτή την έχεις ακούσει, αν πάλι σου είναι άγνωστη να ξέρεις ότι ο Αποστόλης, την χρησιμοποιεί συχνά. Αν αναρωτιέσαι τι σημαίνει ή θέλεις να γίνεις και εσύ ένας μπορείς να μάθεις περισσότερα σε αυτό το Diploma.

Εκείνο όμως που σε εντυπωσίασει περισσότερο είναι πως μπορείς  να τα κάνω πράξη ακριβώς την ίδια στιγμή στη δική σου εταιρεία όπως και εγώ άλλωστε. Θυμάμαι να επιστρέφω την επόμενη μέρα μετά από μάθημα στο γραφείο και να λέω: “Λοιπόν σήμερα θα κάνουμε αυτό για να προσελκύσουμε κόσμο γιατί το έμαθε χθες και θα βοηθήσει πάρα πολύ”.

Και έτσι και έγινε! Με το πρώτο μου συνέδριο να έχει κόσμο περισσότερο και από το αναμενόμενο. Όταν τελείωσαμε το Course ένας νέος κόσμος ανοίχτηκε μπροστά του όχι μόνο από τις γνώσεις αλλά και από τα άτομα που γνώρισα αφού με μερικούς συμμαθητές μου συνεργαζόμαστε ακόμα.

Αν με ρωτήσεις τι θα ήθελα πιο πολύ είναι να ξεκινήσω πάλι το επόμενο Diploma αφού η γνώση δεν σταματά ποτέ και όλα εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς. Και μπορεί ναι μεν να έχω τη δυνατότητα να ανατρέξω στις σημειώσεις και να ενημερωθώ για τις νέες διαφημίσεις στο Facebook, για παράδειγμα, όμως τη δυνατότητα να είσαι στην αίθουσα και να σου λύνει αμέσως την απορία ο Instructor δεν την αλλάζω με τίποτα!

Θα κρεμάσω λοιπόν προσωρινά την μπέρτα μου ως Digital Superhero μέχρι να φορέσω την καινούρια σε λίγους μήνες!

Ραντεβού στο επόμενο Course της Knowcrunch, εσύ θα λείπεις;