Η σχέση μεταξύ μουσικής και μόδας είναι προφανής και δεν είναι εύκολο να αγνοηθεί. Ναι, η μόδα και η μουσική είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Πώς; Η μουσική μπορεί να κάνει έναν ήχο όμως η μόδα όχι αλλά ακόμα και εκείνη προσπαθεί να αναδείξει το δικό σου στυλ. Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα αλλά θα προσπαθήσω να το αναλύσω καλύτερα. Η μουσική για πολλούς είναι ένας τρόπος για να απομακρύνουν το στρες και να φτιάξει τη διάθεση σου όταν δεν περνάς καλά. Όποια και αν είναι η μουσική που σου αρέσει αποτελεί έναν τρόπο έκφρασης για εσένα και σου προκαλεί έκρηξη συναισθημάτων.

Από την άλλη η μόδα είναι και εκείνη ένας τρόπος για να εκφράσεις τα συναισθήματα σου. Δεν είναι άλλωστε μυστικό πως μόλις φορέσεις το αγαπημένο σου φόρεμα αμέσως νιώθεις αυτοπεποίηθηση. Και σκέψου τώρα πόσα t-shirt έχεις με “κρυφά” μηνύματα που συνηθίζεις να φοράς για παράδειγμα όταν συναντάς το αγόρι σου;

Ναι, όπως κατάλαβες η μόδα και η μουσική μπορεί να είναι δυο διαφορετικά μέσα έκφρασης τα οποία όμως επηρεάζουν το ένα το άλλο. Μπορείς εύκολα να μαντέψεις το στυλ κάποιου βλέποντας την αγαπημένη του playlist όπως αντίστροφα μπορείς να δεις τα ρούχα που φοράει και να καταλάβεις τη μουσική που ακούει.

Κάθε είδος μουσικής έχει μια συγκεκριμένη δεκαετία κατά την οποία κυριαρχεί επιβάλλοντας έναν συγκεκριμένο τρόπο τάσης και κουλτούρας στους ακροατές της. Πάρε για παράδειγμα την hip hop. Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο είδος μουσικής το οποίο έχει πολλούς ακροατές ανά τον κόσμο οι οποίοι όμως έχουν έναν συγκεκριμένο τρόπο ντυσίματος. Η αλλαγή αυτή της μόδας έγινε εξαιτίας του νέου αυτού είδους.

Αυτός είναι και ο λόγος που η παγκόσμια πλατφόρμα μουσικής και ψυχαγωγίας TIDAL ενώνεται με την Bershka για μία άνευ προηγουμένου συνεργασία. Η TIDAL θα είναι παρούσα σε διάφορα καταστήματα Bershka στην Αγγλία, την Γερμανία, την Πολωνία και την Ισπανία με γωνιές όπου όλοι οι πελάτης της Bershka θα μπορούν να δοκιμάσουν μία μοναδική μουσική εμπειρία και να εξερευνήσουν την εφαρμογή. Επίσης, όταν κάνεις αγορές από το κατάστημα αλλά και το bershka.com, θα έχεις δωρεάν δοκιμή για 3 μήνες της TIDAL.

Η συνεργασία δεν τελειώνει εδώ, καθώς θα έχεις, επίσης, τη δυνατότητα να αποκτήσεις εισιτήρια για τις αποκλειστικές εκδηλώσεις της TIDAL X, όπου μπορείς να δεις σε συναυλίες ζωντάνα τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες όπως ποτέ άλλοτε. Η TIDAL εγκαινιάζει την πρώτη της γωνιά στο κατάστημα flasgship της Bershka που βρίσκεται στην Vittorio Emanuele (Μιλάνο), και θα ακολουθήσουν άλλες 4 χώρες. Εκεί θα βρεις μία ζώνη χαλάρωσης όπου θα μπορείς να δοκιμάσεις την εφαρμογή μέσω διάφορων ipad και ακουστικών για να ακούσεις την μουσική που θέλεις και να ανακαλύψεις όσα η TIDAL έχει ετοιμάσει για εσένα.

Αυτό είναι μόνο η αρχή μίας συνεργασίας μεγάλης διάρκειας με διάφορες δράσεις που θα αποκαλύψουμε στη συνέχεια.