Δεν είναι η πρώτη φορά που το Παλάτι του Buckingham αντιδρά με την σειρά του Netflix “The Crown”. Μάλιστα υπήρξαν αντιδράσεις για τον τρόπο που παρουσιάστηκε ο Κάρολος που τον ήθελαν να προσπαθεί να καθαιρέσει την Βασίλισσα Ελισσάβετ από τον θρόνο της για να γίνει ο ίδιος βασιλιάς.

Ήταν αναμενόμενο να ξεκινήσει η νέα σεζόν όπου θα δείχνει το «τέλος» της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο Παρίσι και αυτό πυροδότησε την κατάσταση στο Παλάτι.

Σύμφωνα με πηγές από το Buckingham όσα δείχνει η σειρά απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα. Το Netflix βέβαια είναι αντίθετο στο να δείξουν την σκηνή θανάτου της στη σήραγγα από σεβασμό και μόνο. Ενώ κοντινό άτομο στον πρίγκιπα Ουίλιαμ, όπως λένε οι πηγές, μεταφέρει τη δυσαρέσκειά του καθώς τον εξοργίζει να δείξουν τις τελευταίες στιγμές της μητέρας του μόνο και μόνο για ψυχαγωγικούς λόγους.

Από την άλλη μεριά, το Netflix παρά τις αντιδράσεις της Βασιλικής οικογένειας, “ρίχνει λάδι στη φωτιά” και σχεδιάζει να συνεχίσει την παραγωγή και να προβάλει τη νέα σεζόν ακριβώς όπως ήταν σχεδιασμένο.

Παραγωγός της σειράς αναφέρει στη Sun: «Το να βρίσκεσαι στο Παρίσι και να μετατρέπεις τις τελευταίες μέρες και ώρες της Νταϊάνα σε δράμα είναι πολύ άβολο. Η σειρά προσπαθούσε πάντα να παρουσιάσει μια φανταστική εκδοχή της βασιλικής ιστορίας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθησία. Αλλά τελευταία, καθώς τα πράγματα πλησιάζουν στο σήμερα, είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί αυτή η ισορροπία».