Αν προσπαθείς να μείνεις έγκυος και δεν τα έχεις καταφέρει ακόμα, ίσως φταίει η διατροφή σου. Υπάρχουν όμως διατροφικοί… θησαυροί που θα σε βοηθήσουν  να υποδεχθείς τον πελαργό το γρηγορότερο δυνατόν!

1.Φυλλικό οξύ

«Αν σχεδιάζεις να μείνεις έγκυος μέσα στο επόμενο διάστημα, θα πρέπει να είσαι σίγουρη πως η διατροφή σου είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ», συμβουλεύει η Erin Palinski, ειδική διατροφολόγος. Το φυλλικό οξύ υπάρχει και σε φαρμακεία αλλά και σε τροφές όπως τα λαχανικά και τα δημητριακά. Υπολογίζεται πως πρέπει να λαμβάνεις 400-600 mg φυλλικού οξέως ημερησίως πριν μείνεις έγκυος, με τη δόση να αυξάνεται στα 800 mg κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

  1. Πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ζευγάρια που είχαν πρόβλημα γονιμότητας, έδειξε πως μια διατροφή σε πρωτεΐνες αλλά και χαμηλούς υδατάνθρακες είχε θεαματικά αποτελέσματα. Μια δίαιτα που περιλαμβάνει 25% περισσότερες πρωτεΐνες και 40 % λιγότερους υδατάνθρακες βελτιώνει σημαντικά τις πιθανότητες γα μια εγκυμοσύνη.  Τα αυγά και το μοσχάρι είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεϊνών και θα πρέπει να τις βάλεις στην διατροφή σου αν θες να αυξήσεις σημαντικά τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

  1. Ομέγα-3 λιπαρά

Το σώμα σου χρειάζεται τα υγιή λιπαρά για να κρατάει τις ορμόνες σε φυσιολογικά επίπεδα, ώστε να καταφέρει να «συλλάβει» στο επόμενο διάστημα. Αυτό που προτείνουν οι γιατροί είναι να προσθέσεις ομέγα-3 λιπαρά στη διατροφή σου, περίπου 1000-2000 mg την ημέρα. Η καλύτερη τροφή για ομεγα-3 λιπαρά είναι ο σολομός αλλά και τα καρύδια.

  1. Γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι σημαντικά για την προετοιμασία να μείνεις έγκυος καθώς περιέχουν ασβέστιο και πρωτεΐνες. Για να αυξήσεις τις πιθανότητες εγκυμοσύνης καλό θα είναι να προτιμήσεις γάλα με λιγότερα λιπαρά αντί για πλήρες.  H Erin Palinski, συμβουλεύει να μην λαμβάνεις όλες τις γαλακτοκομικές τροφές με πλήρη λιπαρά, αλλάζοντας τις διατροφικές σου συνήθειες.

  1. Φρούτα και λαχανικά

Αν δεν έχεις στη διατροφή σου φρούτα και λαχανικά τότε καλό θα ήταν να τα προσθέσεις αμέσως! Η προσθήκη τους στη διατροφή σου, θα προετοιμάσει κατάλληλα το σώμα σου για να μείνεις έγκυος. Τα φρούτα και τα λαχανικά παρέχουν αρκετές βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία αλλά και αντιοξειδωτικά, τα οποία θα μειώσουν τις φλεγμονές στο σώμα σου. Επίσης, βοηθούν στο να χάσεις βάρος, ένας παράγοντας ο οποίος λειτουργεί ανασταλτικά στο να καταφέρει μια γυναίκα να μείνει έγκυος.