Μια απλή συνταγή για σάλτσα βατόμουρου τεσσάρων συστατικών που ταιριάζει με όλα τα γιορτινά σας!

Για καλύτερα αποτελέσματα φτιάξτε αυτή τη σάλτσα cranberry λίγες μέρες νωρίτερα για να αφήσετε τις γεύσεις να ανακατευτούν.

Συστατικά

  • 100g καστανή ζάχαρη
  • 100 ml φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού
  • 250g φρέσκα ή κατεψυγμένα cranberries
  • 1 κλημεντίνη ή μικρό πορτοκάλι, μόνο ψιλοτριμμένο ξύσμα (προαιρετικά)

Μέθοδος

  1. Βάζουμε τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα cranberries και το ξύσμα, και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατήσουν το σχήμα τους. Τα κατεψυγμένα κράνμπερι θα διαρκέσουν περισσότερο από τα φρέσκα. Αφήνουμε στο ψυγείο, θα πήξει καθώς κρυώνει.
  2. Βγάζουμε από το ψυγείο μία ώρα πριν το σερβίρουμε.

Καλές γιορτές και καλή απόλαυση!