Οι γρήγοροι ρυθμοί της πόλης και οι υποχρεώσεις πολλές φορές κάνουν την καθημερινότητα μας δύσκολη. Υπάρχουν όμως, κάποιες συνήθειες που εάν τις εντάξετε στην καθημερινή σας πρωινή ρουτίνα θα σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε. Έτσι, στο τέλος της ημέρας θα νιώθετε λιγότερο κουρασμένοι και περισσότερο χαρούμενοι. Τα 6 απλά αλλά σημαντικά βήματα για να αλλάξετε την ρουτίνα σας είναι:

Βήμα 1ο: Οργανώστε την μέρα σας από το προηγούμενο βράδυ

Μπορεί το βράδυ να είστε κουρασμένοι, όμως είναι πολύ σημαντικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο στο να προγραμματίσετε την επόμενη ημέρα. Για παράδειγμα, βρείτε από το βράδυ ποια ρούχα θα φορέσετε και ετοιμάστε το γεύμα που θα πάρετε μαζί στο γραφείο. Είναι καλύτερο για την ψυχική υγεία να ξυπνάτε το πρωί και να ετοιμάζεστε ήρεμα και με τον χρόνο σας για να πάτε στην δουλειά ή σε οποιαδήποτε υποχρέωση. Οι πρώτες ώρες που ξυπνάμε είναι κομβικές για το πώς θα εξελιχθεί όλη η μέρα. Επίσης, στην περίπτωση που σας πάρει ο ύπνος ή για κάποιο λόγο πρέπει να βιαστείτε, θα τα έχετε όλα ήδη έτοιμα και θα αργήσετε λιγότερο σε ότι έχετε να κάνετε.

πρωινή ρουτίνα

Βήμα 2ο: Ξυπνήστε νωρίς

Δώστε στον οργανισμό σας τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται για να ξυπνήσει. Το να σηκώνεστε και να ξεκινάτε τις υποχρεώσεις σας αμέσως καταπονεί τον οργανισμό που δεν έχει ακόμη επανέλθει από τον ύπνο και δημιουργεί ήδη την αίσθηση κούρασης. Έστω και για μισή ώρα νωρίτερα. Πάρτε τον χρόνο σας και θα δείτε ότι θα νιώθετε πολύ καλύτερα με αυτήν την καινούρια συνήθεια. Καλό θα ήταν να ξυπνάτε λίγο νωρίτερα και τα σαββατοκύριακα, ώστε να εκμεταλλεύεστε ακόμη περισσότερο τον ελεύθερο σας χρόνο.

Βήμα 3ο: Φτιάξτε το κρεβάτι σας

«Αφού το βράδυ θα το χαλάσω πάλι, ας το αφήσω έτσι». Όχι. Το να φτιάχνουμε το κρεβάτι μας κάθε πρωί είναι ο πιο βασικός τρόπος να φτιάχνουμε συνήθειες. Είναι η παραγωγική αρχή των πραγμάτων που πρέπει να κάνουμε καθημερινά. Συν ότι, μας παρακινεί να έχουμε τακτοποιημένο το δωμάτιο μας. Ας το παραδεχτούμε, η εικόνα του φτιαγμένου δωματίου – κρεβατιού μετά από μία δύσκολη μέρα μας κάνει ακόμη περισσότερο να θέλουμε να σκεπαστούμε με τις ζεστές κουβέρτες και να χαλαρώσουμε. Εξάλλου, περνάμε το 1/3 της ζωής μας στο κρεβάτι.

Βήμα 4ο: Ενυδατωθείτε

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά εδώ. Σχεδόν το 70% του σώματος μας αποτελείται από νερό. Η αφυδάτωση μπορεί να ρίξει κατακόρυφα την αίσθηση ενέργειας αλλά και την διάθεση μας. Μάλιστα, λέγεται ότι αν πιείτε ένα ποτήρι νερό αμέσως μόλις σηκωθείτε, βοηθάει τον οργανισμό να ξυπνήσει. Βέβαια, αυτό το βήμα δεν αφορά μόνο την πρωινή ρουτίνα καθώς είναι σημαντικό να ενυδατώνεστε καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Βήμα 5ο: Τεντωθείτε και αναπνεύστε

Μπορεί να ακούγεται σαν κάτι απλό αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να τονώσετε τον οργανισμό σας. Είναι σημαντικό να το εντάξετε στην πρωινή σας ρουτίνα. Έτσι, το σώμα θα είναι έτοιμο να σας στηρίξει στις καθημερινές σας υποχρεώσεις και θα αποφύγετε πιασίματα και κράμπες από την ακινησία του γραφείου ή την ορθοστασία του ταμείου.

Βήμα 6ο: Θέστε στόχους

Κάντε αυτό που σας δυσκόλευε τόσες μέρες. Βγάλτε τον σκύλο βόλτα ακόμη και εάν βαριέστε. Μαγειρέψτε εκείνη την ωραία συνταγή που είδατε τις προάλλες. Τελειώστε επιτέλους εκείνο του βιβλίο που αφήσατε στην μέση. Βγείτε με εκείνον τον συμφοιτητή που σας είπε τις προάλλες να πάτε για καφέ. Να θέτετε καθημερινά μικρούς στόχους και να τους πετυχαίνετε. Έτσι, θα είστε πάντα δραστήριοι και οι μέρες δεν θα μοιάζουν ίδιες μεταξύ τους. Στο τέλος της βδομάδας θα νιώθετε ικανοποιημένοι ότι καταφέρατε πολλά. Και σας αξίζει να το νιώθετε αυτό, προσπαθείτε πολύ.

ΠΡΩΙΝΗ ΡΟΥΤΙΝΑ