Η Σελίν Ντιόν ακύρωσε και ανέβαλε μια σειρά ευρωπαϊκών σόου την Πέμπτη λόγω προβλημάτων που σχετίζονται με μια «πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή» όπως είπε, που επηρεάζει το τραγούδι της.

Σε ένα πεντάλεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram στα γαλλικά και στα αγγλικά, μια ξεκάθαρα συναισθηματική Ντιόν είπε ότι υπέφερε από προβλήματα υγείας «εδώ και πολύ καιρό».

«Πρόσφατα διαγνώστηκα με μια πολύ σπάνια νευρολογική διαταραχή που ονομάζεται «σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου» που επηρεάζει περίπου έναν στο εκατομμύριο ανθρώπους», είπε η Καναδή ντίβα.

Προκαλεί σπασμούς που «επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μου, προκαλώντας μερικές φορές δυσκολίες όταν περπατάω και δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιώ τις φωνητικές μου χορδές για να τραγουδήσω όπως έχω συνηθίσει», είπε.

«Με πονάει που σας λέω σήμερα ότι αυτό σημαίνει ότι δεν θα είμαι έτοιμος να ξαναρχίσω την περιοδεία μου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο».

Είπε ότι τη στήριζαν τα παιδιά της και μια ομάδα γιατρών καθημερινά για να βελτιώσουν την κατάστασή της, «αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι δυσκολεύομαι».

«Το μόνο που ξέρω είναι να τραγουδάω, είναι αυτό που έκανα σε όλη μου τη ζωή και είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο να κάνω», πρόσθεσε.

Η τραγουδίστρια είχε αναφέρει τους σπασμούς όταν ανέβαλε την ευρωπαϊκή περιοδεία νωρίτερα φέτος.

«Μου λείπει να σας βλέπω όλους, να είμαι στη σκηνή, να τραγουδάω για εσάς», είπε ξεσπώντας σε κλάματα.

Τα ανοιξιάτικα ραντεβού της στην Ευρώπη, που επρόκειτο να ξεκινήσουν στην Τσεχία τον Φεβρουάριο, αναβλήθηκαν για το 2024, ενώ οκτώ από τις καλοκαιρινές της εμφανίσεις ακυρώθηκαν εντελώς.

Η «Παγκόσμια Περιοδεία Courage» ξεκίνησε το 2019 και ο Ντιόν είχε ολοκληρώσει 52 εμφανίσεις πριν η πανδημία του Covid-19 βάλει τα υπόλοιπα σε αναμονή.

Αργότερα ακύρωσε το τμήμα της περιοδείας στη Βόρεια Αμερική λόγω προβλημάτων υγείας της.