Αυτή η συνταγή για ένα εύκολο δείπνο ή ένα δυναμωτικό πρωινό Σαββατοκύριακου έχει άρωμα Ισπανίας. Σκεφτείτε το σαν μια πίτα που χρησιμοποιεί τορτίγιες με αλεύρι αντί για ζύμη.

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες τορτίγιες από αλεύρι
  • 1–2 φέτες ζαμπόν, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής, σε θερμοκρασία δωματίου
  • Τσιμπήστε νιφάδες θαλασσινού αλατιού
  • 75gr τσένταρ, τριμμένο
  • καυτερή σάλτσα, για γεύση

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/180C.
  2. Χρησιμοποιήστε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι για να λαδώσετε ελαφρά τη βάση και τις πλευρές ενός ρηχού, στρογγυλού, πυρίμαχου σκεύους. Στρώστε το με μια από τις τορτίγιες, φροντίζοντας να ανέβει λίγο από τα πλαϊνά, δημιουργώντας ένα μπολ τορτίγιας.
  3. Σκορπίστε πάνω από το ζαμπόν, σπάστε τα αυγά – πασπαλίζοντας τους κρόκους με λίγο αλάτι – και στη συνέχεια απλώστε περίπου το ένα τρίτο του τυριού από πάνω.
  4. Αλείφουμε τη μία πλευρά της δεύτερης τορτίγιας με λάδι και τοποθετούμε με τη λαδωμένη πλευρά προς τα πάνω, χαλαρά πάνω από τη γέμιση. Πιέστε τις άκρες των τορτίγιας μεταξύ τους, σπρώχνοντάς τες προς τα κάτω μέσα στο πιάτο και προς τα πάνω από τις πλευρές, στη συνέχεια αλείψτε αυτές τις άκρες με λίγο περισσότερο λάδι.
  5. Γεμίστε με το υπόλοιπο τυρί και, στη συνέχεια, προσθέστε μερικές συμπιέσεις ή κουνήματα καυτερής σάλτσας, ανάλογα με το πόσο φλογερό θέλετε να είναι. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά μέσα, το τυρί θα λιώσει και οι άκρες της κρούστας της τορτίγιας θα είναι τραγανές και ροδισμένες. Οι φούρνοι διαφέρουν, επομένως ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τον χρόνο μαγειρέματος. Φάτε αμέσως. Πανεύκολο αυτό!

Καλή απόλαυση!