Τόσο ευέλικτη, η εύκολη ισπανική τορτίγια ή αλλιώς ομελέτα, κάνει ένα νόστιμο brunch, μεσημεριανό, πικνίκ ή ελαφρύ δείπνο.
Συστατικά
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- ½ κόκκινη πιπεριά, αφαιρούνται οι σπόροι, ψιλοκομμένη
- 225g πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε φέτες 1cm
- 4 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μικρό τηγάνι με βαριά βάση με διάμετρο περίπου 20εκ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το πιπέρι και τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε. Καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε απαλά σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ψηθούν οι πατάτες. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και σκουπίστε το τηγάνι.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα αυγά στο μπολ με το ψημένο μείγμα.
- Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι. Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα των αυγών και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι τα πλαϊνά, το πάνω μέρος και η βάση να ροδίσει ελαφρά. Όταν σταθεροποιηθεί η μέση, σύρετε προσεκτικά σε ένα πιάτο.
- Βάλτε το τηγάνι πάνω από την ομελέτα και αναποδογυρίστε για να ψηθεί και η άλλη πλευρά για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει παντού. Μόλις ψηθεί, σύρετε σε πιατέλα για να σερβίρετε.
Καλή απόλαυση!
Leave a Reply