Απίστευτο και όμως αληθινό! Η 29χρονη Giuseppina Giuliano, από τη Νάπολη, διανύει συνολικά 1.600 χιλιόμετρα για τη δουλειά της. Το πρόγραμμά της επαναλαμβάνεται αυστηρά, καθημερινά, εδώ και αρκετούς μήνες.

Πρέπει να διανύει 800 χιλιόμετρα κάθε μέρα για να φτάσει στον χώρο εργασίας της στο Μιλάνο και άλλα τόσα για να γυρίσει σπίτι, που είναι μόλις 4,5 ώρες συνολικά.

Πρώτη η Bild ανέφερε την υπόθεση η οποία έχει γίνει viral σε όλα τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας: H 29χρονη σηκώνεται νωρίς το πρωί στις 3.30 και επιστρέφει σπίτι στις 11 το βράδυ.

Η Giuseppina Giuliano ξυπνά στη μέση της νύχτας, παίρνει το λεωφορείο για τον πλησιέστερο σταθμό και στις 5.09 το πρωί επιβιβάζεται στο τρένο για Μιλάνο.

Το ταξίδι διαρκεί λιγότερο από τεσσερισήμισι ώρες και έτσι είναι στη δουλειά της στη σχολή τέχνης Boccioni στην Piazzale Arduino στις 10 το πρωί.

Το βράδυ ακολουθεί η αντίστροφη πορεία. Παίρνει το τρένο στις 6.20 από το Μιλάνο και είναι σπίτι στις 22.52. Τρώει το βραδινό της στο τρένο, όπου βρίσκει και χρόνο να ξεκουραστεί.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Giorno, ο λόγος για την πολύωρη μετακόμισή της είναι το υψηλό κόστος ενοικίου στο Μιλάνο, το οποίο είναι υψηλότερο από τον μηνιαίο μισθό της.

Όσον αφορά το κόστος, το ταξίδι με τρένο είναι λιγότερο ακριβό. Και η νεαρή κάνει οικονομία στο ενοίκιο και με άλλους τρόπους, μένοντας σήμερα με τους γονείς της, αναφέρει επίσης η εφημερίδα Bild.

Ο μισθός δεν είναι αρκετός

Συγκεκριμένα, η γυναίκα υπολογίζει ότι ένα διαμέρισμα δύο δωματίων στο Μιλάνο θα κόστιζε σήμερα γύρω στα 1.800 ευρώ τον μήνα, ενώ ο μισθός της είναι 1.165 ευρώ.

Το κόστος όλης της ταλαιπωρίας που περνά τώρα για να πάει και να επιστρέψει στη δουλειά είναι περίπου 400 ευρώ το μήνα, καθώς εκμεταλλεύεται τις εκπτώσεις και τις προσφορές που δίνει η εταιρεία σιδηροδρόμων.

Λέει ότι δεν την έχει κουράσει –ακόμα– όλη αυτή η διαδικασία. Η ίδια δηλώνει ότι δεν μετανιώνει για την απόφασή της να μείνει με τους γονείς της και ότι είναι αποφασισμένη να συνεχίσει. Και ελπίζει ότι μια μέρα θα βρει ένα μικρό οικονομικό διαμέρισμα στο Μιλάνο για να σταματήσει να διασχίζει ολόκληρη την Ιταλία για να πάει στη δουλειά.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.