Η Emma Morano, από την Ιταλία, κατανάλωνε δύο με τρία αυγά καθημερινά από την ηλικία των 20 ετών, συγκεντρώνοντας ένα αξιοσημείωτο σύνολο πάνω από 100.000 αυγά. Αυτή η διατροφική συνήθεια ξεκίνησε όταν ένας γιατρός της διέγνωσε αναιμία και της συνέστησε να βάζει δύο ωμά αυγά και ένα μαγειρεμένο στα καθημερινά της γεύματα. Αν και έχει μειώσει την πρόσληψη σε δύο αυγά την ημέρα και μερικά μπισκότα, η Morano, που έφτασε 117 ετών, εξηγεί ότι η περιορισμένη της ικανότητα να φάει οφείλεται στην έλλειψη δοντιών.

Σε αντίθεση με τις συμβατικές διατροφικές οδηγίες, η Morano κατανάλωνε πάντα λίγα λαχανικά και ελάχιστα φρούτα, προτιμώντας μια δίαιτα που αποτελείται από αυγά, κοτόπουλο και μπισκότα.

Παρά τις αντισυμβατικές διατροφικές της συνήθειες, η Morano ήταν το γηραιότερο εν ζωή άτομο στον κόσμο, που πριν πεθάνει το 2017, ήταν η μοναδική εν ζωή γεννημένη πριν το 1900!  Καταγόταν από την περιοχή του Πιεμόντε της Ιταλίας και ήταν γεννημένη στις 29 Νοεμβρίου 1899.

Ζώντας μόνη σε ένα διαμέρισμα δύο δωματίων, μόλις στα τελευταία χρόνια της ζωής της  απέκτησε έναν φροντιστή πλήρους απασχόλησης. Ακόμη και χωρίς στενή οικογένεια, η Morano όταν ρωτήθηκε πώς έφτασε τα 117 χρόνια της, η απάντηση που έδωσε ήταν ότι έμενε μακριά από τους άντρες και ακολουθούσε πάντα αυστηρή διατροφή βασισμένη στα αυγά!

Διάβασε επίσης:

Ινδία: Περιστέρι «κατάσκοπος» αφέθηκε ελεύθερο μετά από 8 μήνες αιχμαλωσίας!