Εκτός από το ταλέντο τους, μερικοί από τους πιο διάσημους ηθοποιούς αμείβονται τόσο καλά γιατί είναι εγγυημένο ότι θα φέρουν πολλά χρήματα σε μια παραγωγή. Ωστόσο, μερικές φορές οι προϋπολογισμοί δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις χρηματικές τους ανάγκες και οι παραγωγοί προσφέρουν σε αυτούς τους ηθοποιούς πολύ λιγότερα. Ποιοι ηθοποιοί λοιπόν δέχτηκαν πολύ μικρότερο χρηματικό ποσό από όσα άξιζαν για έναν ρόλο.

Ρόμπερτ Πάττινσον


Η αξία του εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια δολάρια για όλη τη δουλειά του στην κινηματογραφική βιομηχανία και τα άλλα εγχειρήματά του. Για την πρώτη ταινία του Twilight έλαβε 2,5 εκατομμύρια δολάρια και για την τελευταία ταινία πήρε συνολικά 25 εκατομμύρια δολάρια. Αν μετρήσουμε στα μπόνους του box office, έχει κερδίσει 41 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, για το The Batman, έλαβε μόνο 3 εκατομμύρια δολάρια χωρίς μπόνους απλώς και μόνο επειδή ήθελε πολύ να παίξει αυτόν τον ρόλο.

Ράιαν Γκόσλινγκ


Ο ηθοποιός έγινε γνωστός μετά τον ρόλο του στο The Notebook, όπου κέρδισε 1 εκατομμύριο δολάρια. Ωστόσο, για τους επόμενους ρόλους του, ήθελε να επικεντρωθεί στην ποιότητα των έργων του και όχι τόσο στην εμπορική τους επιτυχία. Γι’ αυτό δεχόταν μόνο 1.000 δολάρια την εβδομάδα για να πρωταγωνιστήσει στο Half Nelson. Η ταινία κατέληξε να είναι μια επιτυχία για τον Γκόσλινγκ αφού προτάθηκε για Όσκαρ.

Μάθιου ΜακΚόναχι

Το 2008, στον ηθοποιό προσφέρθηκαν 15 εκατομμύρια δολάρια, συν 15% , για να παίξει στο reboot του Magnum P.I. Ωστόσο, απέρριψε τον ρόλο από τότε που ήθελε να επαναφέρει την καριέρα του και να αναλάβει πιο σοβαρούς ρόλους. Έτσι, λίγα χρόνια αργότερα, εμφανίστηκε στο The Dallas Buyers Club, όπου ο μισθός του ήταν κάτω από 200.000 δολάρια. Η απόφασή του αποδείχθηκε πολύ καλή αφού του χάρισε ένα Όσκαρ.

Κρίστεν Στιουαρτ


Από την πρώτη ταινία Twilight, όπου κέρδισε 2 εκατομμύρια δολάρια, η Kristen Stewart κατέληξε να κερδίσει 25 εκατομμύρια δολάρια για τις 2 τελευταίες ταινίες, χωρίς να περιλαμβάνονται τα πρόσθετα μπόνους. Ωστόσο, το 2012, ξεκίνησε τα γυρίσματα On the Road δίπλα σε ένα πολύ ταλαντούχο καστ και λόγω τεράστιων περικοπών στον προϋπολογισμό, δέχτηκε μειωμένο μισθό μόλις 200.000 $.

Όπρα Γουίνφρεϊ


Η Όπρα Γουίνφρεϊ είναι μια από τις πιο πλούσιες γυναίκες στο Χόλιγουντ και έχει δουλέψει πολύ σκληρά για να πετύχει όλα όσα έχει. Κάποτε ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη παρουσιάστρια talk show, κερδίζοντας 315 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για την καθημερινή της εκπομπή. Ωστόσο, πριν βρεθεί σε αυτή την θέση, έλαβε μόνο 35.000 δολάρια για το The Color Purple. Αυτό οφείλεται στο ότι ήταν σχετικά άγνωστη τότε, αφού το talk show της έκανε το ντεμπούτο της μόλις το 1986, ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της ταινίας.

Τζον Τραβόλτα


Ο ηθοποιός φημίζεται για τη συμμετοχή του σε πολλές επιτυχημένες ταινίες και μετά το Grease έπαιρνε μέχρι και 20 εκατομμύρια δολάρια για κάθε ταινία. Έλαβε 1 εκατομμύριο δολάρια για το Saturday Night Fever, αλλά δέχτηκε μόλις 140.000 δολάρια για να συνεργαστεί με τον Quentin Tarantino στο Pulp Fiction. Αποδείχθηκε ότι η συνεργασία με έναν καταξιωμένο σκηνοθέτη σε ένα σπουδαίο έργο ήταν πιο σημαντική από τα χρήματα.