Είναι εκεί, στέκεται μπροστά σου, και είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί η καλύτερη σχέση που είχες ποτέ. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο και τελικά κοστίζουν σ’ αυτή τη γνωριμία που μοιάζει να έχει τις καλύτερες προυποθέσεις. Δυστυχώς δεν είναι στο χέρι σου να τους διορθώσεις. Έχεις πέσει θύμα του άγραφου κανόνα του κακού timing. Όταν δεν είναι ακριβώς στη σειρά που λένε οι πλανήτες και έτσι δεν θα μάθεις ποτέ πως θα ήταν να είστε μαζί. Παρακάτω έχουμε 8 τέτοιες περιπτώσεις.

Όταν είσαι ήδη σε σχέση. Το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί. Τον γνωρίζεις και νιώθεις τρομερή έλξη αλλά είσαι ήδη “δεσμευμένη”. Και κάπου εδώ ξεκινά η κουβέντα περί απιστίας. Το “κακό timing” ισχύει για εκείνες που δεν έχουν σκοπό να την ξεκινήσουν καν…

Όταν η δουλειά δεν σε αφήνει. Μία φορά στη ζωή σου (ή και περισσότερες) θα βρεθείς σ’ ένα επαγγελματικό φόρτο εργασίας άνευ προηγουμένου. Ε, ακριβώς τότε θα γνωρίσεις αυτόν που θα κάνουν τα μάτια σου να λάμψουν. Δεν θα έχεις όμως την ενέργεια να ασχοληθείς και με τα δύο και θα διαλέξεις το πρώτο γιατί έχει μεγαλύτερη σημασία για εσένα τη δεδομένη στιγμή.

Δεν είσαι έτοιμη για σχέση. Απόλυτα κατανοητό αφού συμβαίνει σε πάρα πολλές. Σου αρέσει η single ζωή και δεν θέλεις να την αφήσεις την συγκεκριμένη περίοδο.

‘Εχεις μόλις χωρίσει. Δύσκολη φάση. Ναι μεν είναι εντυπωσιακός και σου κάνει κλικ, αλλά μόλις έχεις βγει από μία σχέση σκέτη δοκιμασία και δεν έχεις τα κουράγια να ξαναμπείς σ’ αυτή την διαδικασία. Θέλεις το χρόνο σου και την ηρεμία σου.

Η απόσταση είναι μεγάλη. Θέλει πολύ χρόνο, χρήμα και πολύ έντονο ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές. Μπορεί να αρέσετε ο ένας στον άλλον υπερβολικά πολύ, αλλά όταν στη μέση παίζουν πολλά χιλιόμετρα το σκηνικό γίνεται πάρα πολύ δύσκολο.

Οικογενειακές υποχρεώσεις. Κάθε σπίτι έχει τα δικά του λένε και έτυχε να τον γνωρίσεις όταν στο πολύ οικείο περιβάλλον σου γίνεται χαμός. Δυστυχώς πρέπει να βάλεις τα πράγματα σε προτεραιότητα και η σχέση έρχεται δεύτερη.

Δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην. Δεν έχεις κλάψει όσο πρέπει, δεν έχεις προχωρήσει παρακάτω. Και θα είναι άδικο να βουτήξεις σε καινούργια νερά αφού θα σε κάθε βήμα θα τον συγκρίνεις με τον πρώην. Κάποια άλλη φορά…

Υπάρχουν παιδιά στη μέση. Είναι δύσκολο όταν είναι στο κάδρο παιδιά αφού το ζήτημα περιπλέκεται πολύ. Εάν είναι και φρέσκο το διαζύγιο και τα παιδιά είναι μικρής ηλικίας, τότε είναι δύσκολο να εμπλακείς σε μία καινούργια σχέση και να αισθάνεσαι απολύτως καλά γι’ αυτό που κάνεις, δηλαδή χωρίς τις ενοχές να μπαινοβγαίνουν στο μυαλό σου.