της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός

Όλο και περισσότεροι επιλέγουν για κυρίως γεύμα, τώρα το καλοκαίρι,  τις οσπριοσαλάτες.

Η σαλάτα, που θα σας παρουσίασουμε σήμερα,  είναι γεμάτη αρώματα και γεύση! Μπορούμε να την έχουμε φτιάξει και από το βράδυ και να την πάρουμε μαζί στη δουλειά την επόμενη μέρα, καθώς τρώγεται τέλεια παγωμένη.
Είναι καταπληκτική πηγή φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών και βέβαια πολύ χαμηλή σε κακά λιπαρά. Εξαιρετική πηγή σύνθετων υδατανθράκων που δίνουν ενέργεια αλλά και κορεσμό.

Ένα γρήγορο και άκρως καλοκαιρινό γεύμα!

Ας δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε.

Υλικά:

1 φλ. μαυρομάτικα
1 φλ. πολύχρωμα ντοματίνια
1 πιπεριά ψητή Φλωρίνης
3 μικρά αγγουράκια τουρσί
1 κ.σ. ελιές ροδέλες
1 κ.γ. κάπαρη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 κ.σ. μαϊντανό ή και δυόσμο
30 γρ. φέτα χαμηλών λιπαρών (1 σπιρτόκουτο)
1 κ.σ. λάδι
1 κ.σ. βαλσάμικο
Αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Καλή σας απόλαυση!!

 

Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός 
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214

Facebook
Instagram
Official Site