Μετά τις γιορτές το σώμα μας συνήθως δε βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση. Αυτή την περίοδο ξεκινάμε δίαιτα. Μπορεί να μας αρέσουν τα ζυμαρικά, αλλά για να χάσουμε βάρος, δε μπορούμε να τα τρώμε απεριόριστα. Γι’ αυτό καλό είναι να βρίσκουμε εναλλακτικές νόστιμες και κυρίως υγιεινές. Εκτός από τα κλασικά ζυμαρικά, υπάρχουν πλέον πολλές επιλογές. Στο εμπόριο μπορείς να βρεις μακαρόνια από κινόα ή όσπρια και να τα ενσωματώσεις στο διαιτολόγιό σου.

Όμως υπάρχουν τρόποι να φας μια λαχταριστή μακαρονάδα χρησιμοποιώντας απλώς λαχανικά. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα μαντολίνο, για να μπορέσεις να τους δώσεις το σχήμα που έχουν τα noodles. Το λαχανικό που είναι τέλειο για αυτή την παρασκευή είναι το κολοκύθι.

Αν θέλεις να φτιάξεις ένα λαχταριστό πιάτο με noodles κολοκυθιού, πέρασε όσα κολοκύθια θες από το μαντολίνο. Χρησιμοποίησε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα σκεύος και άφησέ τα μερικά λεπτά για να βγάλουν τα υγρά τους. Μπορείς να τα συνοδεύσεις με φρεσκοκομμένα ντοματίνια και τα μπαχαρικά της αρεσκείας σου.

Από εκεί και πέρα μπορείς να πραγματοποιήσεις προσθήκες με βάση τη διατροφή που ακολουθείς. Για παράδειγμα ένας τόνος σε νερό θα αναβαθμίσει αισθητά το πιάτο. Συνόδευσέ τα με τριμμένο τυρί, καλαμπόκι ή ό,τι άλλο σου αρέσει. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να αποφύγεις τα λιπαρά.

Noodles μπορείς να φτιάξεις με πολλά λαχανικά και να τα καταναλώσεις άφοβα τα βράδια που θέλεις να υποκύψεις στον πειρασμό. Μπορείς να δοκιμάσεις παρασκευές από κολοκύθα, καρότο, παντζάρι, γλυκοπατάτα ακόμα και αγγούρι.

Πρόκειται για ένα λαχταριστό πιάτο για δίαιτα, ώστε να βγάλεις από το πρόγραμμά σου τους πολλούς υδατάνθρακες.