Αυτή η συνταγή για κέικ μανταρίνι συνδυάζει τη φρεσκάδα και το άρωμα των φρούτων με τη γλυκιά γεύση του κέικ. Είναι ιδανική για ένα γλυκό διάλειμμα ή ένα γιορτινό επιδόρπιο.

Συστατικά:

  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 150 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
  • 2 μικρά μανταρίνια, τριμμένα ή χυμός από μανταρίνι
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
  • Προαιρετικά: ζάχαρη άχνη για επικάλυψη

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ένα ταψί.
  2. Χτυπήστε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και ανοιχτού χρώματος.
  3. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, το ξύσμα μανταρινιού και το μανταρίνι ή το χυμό μανταρινιού. Ανακατέψτε καλά.
  4. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ.
  5. Προσθέστε τα στερεά συστατικά στο μείγμα των υγρών συστατικών και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα συστατικά.
  6. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να χρυσώσει και να δοκιμάζετε ότι ένα μαχαίρι που εισέρχεται στο κέντρο βγαίνει καθαρό.
  7. Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για λίγα λεπτά πριν το ανασηκώσετε και να το αφήσετε να κρυώσει πλήρως σε ένα σχάρα.
  8. Προαιρετικά, σερβίρετε το κέικ μανταρίνι με μια διακοσμημένη παρασκευή από ζάχαρη άχνη πάνω.

Απολαύστε το κέικ μανταρίνι με έναν φλιτζάνι ζεστό τσάι ή καφέ για ένα γευστικό διάλειμμα!

Διάβασε επίσης:

Μάθε τον τρόπο για να φτιάξεις την τέλεια ζεστή λευκή σοκολάτα!