Ο ηθοποιός Κίλιαν Μέρφι, πρωταγωνιστής της ταινίας “Oppenheimer” του Κρίστοφερ Νόλαν, υποβλήθηκε σε μια απαιτητική και επικίνδυνη δίαιτα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για να ενσαρκώσει πιστά τον ρόλο του φημισμένου θεωρητικού φυσικού “Πατέρα της Ατομικής Βόμβας”. Η συμπρωταγωνίστριά του, Έμιλυ Μπλαντ, αποκάλυψε πως ο Μέρφι ακολούθησε μια απόλυτα ακραία δίαιτα, καταναλώνοντας μόνο ένα αμύγδαλο την ημέρα, κάτι που θέτει σε κίνδυνο την υγεία του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Μέρφι σε συνέντευξη στους New York Times, αυτή η ακραία δίαιτα του βοήθησε να χάσει αρκετά κιλά για να αποκτήσει τη σωστή σιλουέτα και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου. Ωστόσο, ο ηθοποιός τόνισε ότι δεν είναι υγιεινό να ακολουθούμε τέτοιες ακραίες δίαιτες και προειδοποίησε το κοινό να μην το επιδιώξει.

Ο Κίλιαν Μέρφι αναφέρθηκε στην εμπειρία του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αποκαλύπτοντας πως έζησε κυριολεκτικά με τον ρόλο του, κοιμόταν ελάχιστες ώρες και ήταν εντελώς αφοσιωμένος στον χαρακτήρα. Αν και κατάφερε να πετύχει την εμφάνιση που επιθυμούσε για τον ρόλο, επισήμανε ότι αυτός ο τρόπος προετοιμασίας δεν πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για κανέναν, καθώς μπορεί να είναι επικίνδυνος και μη βιώσιμος για την υγεία μας.

Το προσεκτικά ρυθμισμένο και προσαρμοσμένο κοστούμι του Μέρφι, μαζί με τις εντυπωσιακές εκφράσεις και τον απολιθωμένο τρόπο ζωής του χαρακτήρα που ενσάρκωσε, βοήθησαν να δημιουργηθεί μια άκρως πειστική ερμηνεία για τον θεωρητικό φυσικό του παρελθόντος, χωρίς αμφιβολία ένα απαιτητικό εγχείρημα για τον ηθοποιό.

Συγκεκριμένα είπε: «Μου αρέσει να παίζω με το σώμα μου και ο Οπενχάιμερ είχε μία πολύ ξεχωριστή σιλουέτα την οποία ήθελα να αποδώσω σωστά. Έπρεπε να χάσω αρκετά κιλά, και δουλέψαμε με τα κοστούμια και το tailoring. Ήταν πολύ αδύνατος, σχεδόν αποστεωμένος. Ζούσε με martini και τσιγάρα. Είχε αυτά τα πολύ λαμπερά μάτια και ήθελα να του δώσω αυτό το βλέμμα, οπότε δουλέψαμε πολύ πάνω στο σώμα και τις εκφράσεις του πριν ξεκινήσουμε.»

Διάβασε επίσης:

Σιχαίνεσαι τα βράχια; Αυτές είναι οι 4 καλύτερες αμμώδεις παραλίες της Αττικής!