Γνωστό και ως toffee cinder, αυτό το ελαφρύ, τραγανό γλυκό είναι φανταστικό για την νηστεία αλλά και μια τέλεια προσθήκη στο παγωτό.
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι, για το λαδωμα του ταψιού
- 80gr βούτυρο
- 160gr άχνη ζάχαρη
- 80gr χρυσό σιρόπι
- 2 κουταλιές της σούπας σόδα
Μέθοδος
- Αλείφουμε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ. με φυτικό λάδι.
- Ζεσταίνουμε απαλά το βούτυρο, τη ζάχαρη και το χρυσό σιρόπι σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαριά βάση μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε γρήγορα, χωρίς να ανακατεύουμε. Εάν το μείγμα γίνει πιο σκούρο στη μία πλευρά του μείγματος, τότε περιστρέψτε απαλά το τηγάνι για να το ανακατέψετε όλο. Συνεχίστε να βράζετε μέχρι το μείγμα να πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα – αυτό θα διαρκέσει περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τη σόδα και ανακατέψτε το για λίγα δευτερόλεπτα, που θα κάνει το μείγμα να διογκωθεί και να αφρίσει (προσοχή, το μείγμα θα φουσκώσει πολύ). Ρίξτε την κηρήθρα στο λαδωμένο ταψί και αφήστε την μέχρι να κρυώσει και να δέσει.
- Για το σερβίρισμα κόβουμε την κηρήθρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε σε παγωτά ή διακοσμούμε πουτίγκες. Μπορείτε να βάλετε την κηρήθρα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και να την πασπαλίσετε πάνω από επιδόρπια.
Καλή απόλαυση!

Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα και αγαπώ καθετί καινούργιο! Παρόλο που ξεκίνησα με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, το πάθος μου για τη γραφή με οδήγησε στη Δημοσιογραφία, όπου ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στο ΕΚΠΑ. Πάντα με γοήτευε ο κόσμος του lifestyle, της μόδας, της ομορφιάς και της διακόσμησης (ζυγός που θέλει αρμονία), και τώρα έχω τη χαρά να μοιράζομαι τις δικές μου ιδέες και σκέψεις μαζί σου. Είσαι έτοιμη για αυτό το ταξίδι;
