Αν βλέπεις στο ψυγείο το μπρόκολο και δεν ξέρεις τι να το κάνεις, μια απλή και εύκολη συνταγή την οποία συνηθίζω να κάνω είναι η παρακάτω. Δοκίμασε τη και να είσαι σίγουρη ότι θα την φτιάχνεις ξανά και ξανά. Μπορείς να το ετοιμάσεις και χωρίς κοτόπουλο αν δεν θέλεις!

Υλικά

1 πακέτο κοχυλάκια

3 φλ μπρόκολο

1 κγ ελαιόλαδο

2 κομμάτια στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα κομμένα σε μπουκιές

1/2 κγ αλάτι

1/2 κγ σκόνη σκόρδου

1/4 κγ σκόνη κρεμμυδιού

1/2 κγ μαύρο  πιπέρι

Για τη σάλτσα

2 κγ βούτυρο

1/4 φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ γάλα

1 φλ ζωμό κοτόπουλου

1/2 κγ σκόνη σκόρδου

1/4 κγ μαύρο πιπέρι

1/4 κγ αλάτι

2 1/4 φλ τυρί τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στα τελευταία τρία λεπτά προσθέτουμε το μπρόκολο, στη συνέχεια στραγγίζουμε. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, το σκόρδο,λ το κρεμμύδι ακι το μαύρο πιπέρο και προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να μαριναριστούν καλά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και βάζουμε το κοτόπουλο μέσα για 5 λεπτά γυρίζοντας και από τις 2 πλευρές. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για ένα λεπτό συνεχώς. Προσθέτουμε και χτυπάμε ελαφρά το γάλα με το ζωμό κοτόπουλου, τη σκόνη σκόρδου, το μαύρο πιπέρι , το αλάτι και το τσένταρ μέχρι να λιώσει το τυρί. Σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Τέλος, αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.