Ο περιορισμός στο σπίτι και η αλλαγή της καθημερινότητας ενισχύουν το στρες που μπορεί να νιώθουμε καθημερινά επιβαρύνοντας την υγεία της επιδερμίδας μας. Αν σε αυτό προσθέσεις και την εκτεταμένη (και σε πολλές περιπτώσεις εργαζομένων υποχρεωτική) χρήση μάσκας, το δέρμα μπορεί να παρουσιάσει κοκκινίλες, ερεθισμούς και σπυράκια. Η Dr.Nathalie Broussard, Scientific Communication Director για τη Shiseido, μας δίνει τις απαραίτητες συμβουλές για να αντιμετώπισουμε την κατάσταση.

Πώς μπορείς να επωφεληθείς από τις συνθήκες

Το άγγιγμα του δέρματος, επιδεινώνει συνεχώς την εξάπλωση των κοκκινίλων και των σημαδιών της ακμής. Η οδηγία που τονίζει να μην ακουμπαμε το πρόσωπο με τα χέρια μας είναι ίσως ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για να το βοηθήσουμε να επανέλθει. Ακόμα, μπορούμε εφόσον μένουμε πολλές ώρες στο σπίτι να παραλείψουμε το μακιγιάζ και να μην βαρύνουμε άσκοπα το δέρμα μας με χρωστικές ουσίες. Σύμφωνα με την Dr. Broussard, μια προσεκτικά επιλεγμένη ενυδατική κρέμα είναι αρκετή για την συγκεκριμένη περίοδο. Στην καθημερινή μας ρουτίνα κρατάμε φυσικά τον καθαρισμό που απαλλάσσει το πρόσωπό μας από τους πιθανούς ρύπους. 1-2 φορές την εβδομάδα μπορούμε να εφαρμόσουμε μια ενυδατική ή καθαριστική μάσκα.

Πώς θα βοηθήσουμε την επιδερμίδα να ηρεμήσει

Αυτές οι μέρες αποτελούν ιδανική ευκαιρία για να δοκιμάσουμε όλα τα προϊόντα που έχουμε στο μπάνιο μας. Ας αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα πολύ ισχυρά απολεπιστικά προϊόντα, τις θεραπείες με ΑΗΑ ή τα προϊοντα με ρετινόλη. Προτιμάμε: καλή ενυδάτωση για να ενισχύσουμε την λειτουργία του φραγμού και προϊόντα με καταπραυντικά συστατικά όπως παράγωγα γλυκόριζας που ηρεμούν
το δέρμα.

Το μυστικό βρίσκεται στα αγνά υλικά

Το μέλι που έχουμε ήδη στο σπίτι, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με πολλούς τρόπους και να επωφεληθούμε από τις αντι-βακτηριδιακές, καταπραυντικές και θεραπευτικές του ιδιότητες. Μια ωραία συνταγή (για μάσκα ομορφιάς, όχι για να το φάμε!) είναι να το αναμείξουμε με γιαούρτι ή / και aloe vera για βαθιά ενυδάτωση προσώπου. Ακόμα ένα παχύ στρώμα από το συγκεκριμένο μείγμα στα σημεία όπου υπάρχει ερυθρότητα ή τοπικά στα σπυράκια θα βοηθήσει πολύ. Οι κοκκινίλες μπορούν να υποχωρήσουν αρκετά αν εφαρμόσουμε με ταμποναριστές κινήσεις ροδόνερο ή χαμομήλι στο πρόσωπο.