Αν θέλεις να ετοιμάσεις ένα σπέσιαλ γεύμα προκειμένου να κλέψεις τις εντυπώσεις στο κυριακάτικο τραπέζι, το οσομπούκο είναι μια επιλογή που σίγουρα θα αφήσει τους πάντες ευχαριστημένους. Βασικό συστατικό επιτυχίας είναι φυσικά η πρώτη ύλη, αφού θα πρέπει να βρεις μοσχάρι ποιοτικό από ένα κρεοπωλείο που εμπιστεύεσαι. Αφού αγοράσεις το οσομπούκο, ας δούμε στη συνέχεια πως θα το μαγειρέψεις.

Τι θα χρειαστείς

  • 2 κιλά οσομπούκο
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 δάφνες
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 κ.γλ. πάπρικα
  • 500 γρ. κριθαράκι

Εκτέλεση

Σε μια κατασαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρέας, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κύβο και τη σάλτσα ντομάτας, συμπληρώνοντας 1 ½ ποτήρια νερό. Ρίχνουμε τέλος την κανέλα, την πάπρικα και τις δάφνες και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι το κρέας να ξεκολλάει από το κόκαλα.

Λίγο πριν γίνει το κρέας, προσθέτουμε λίγο νερό και το κριθαράκι στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσει και σερβίρουμε όταν είναι έτοιμο.

Διαβάστε επίσης:

Σπαγγέτι με pesto ρόκας σε 20 λεπτά