της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός

Τα κολοκυθάκια τα γεμιστά είναι ένα κλασικό καλοκαιρινό φαγητό. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μία light εκδοχή.

Υλικά για 2 μερίδες:

6 στρογγυλά κολοκυθάκια
200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος
1 μικρό κρεμμυδάκι
1 κ.γ. μαϊντανό
1 κ.γ. άνηθο
3-4 κ.σ. κοφτές ή 1 φλ. μικρό του ελληνικού πλιγούρι
3 κ.σ. λάδι
1 μικρή πατάτα ή 3 baby πατάτες
Αλάτι-πιπέρι
1 φλ. νερό
Χυμός από ένα λεμόνι

Εκτέλση:

Βήμα 1: Βάζουμε τον κιμά στο αντικολλητικό τηγάνι, με αλάτι, πιπέρι, το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και τον μαϊντανό με ελάχιστο λαδάκι.

Βήμα 2: Αφού μαγειρευτεί ο κιμάς για 5-8 λεπτά σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο νεράκι (1/3 του φλιτζανιού), καθώς και το πλιγούρι, βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει μόνο του.

Βήμα 3: Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια εσωτερικά και τα γεμίζουμε.

Βήμα 4: Βάζουμε το φαγητό σε μια μικρή κατσαρόλα ώστε να χωράει οριακά το φαγητό μας και στα κενά βάζουμε μικρά κομματάκια πατάτας. Αλατοπιπερώνουμε τα γεμιστά και εξωτερικά.

Βήμα 5: Προσθέτουμε νεράκι στην κατσαρόλα μέχρι τη μέση του φαγητού και μαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι για μισή ώρα περίπου, ελέγχοντας συνεχώς αν το νεράκι είναι επαρκές. Έπειτα σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι και το λαδάκι και αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί το φαγητό πριν σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός 
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214

Facebook
Instagram
Official Site

Leave a Reply

Your email address will not be published.