Αυτή η Κυριακή εκτός ότι είναι η ημέρα των εκλογών είναι και η γιορτή του «Κωνσταντίνου και Ελένης». Φυσικά και δεν γίνεται σήμερα να μην αναφερθούμε στην θρυλική σειρά του ΑΝΤ1 η οποία πρόσφατα μπήκε στο βιβλίο Γκίνες ως η σειρά με τις περισσότερες επαναλήψεις. Η κωμική σειρά με πρωταγωνιστές την Ελένη Ράντου και το Χάρη Ρώμα, σε σενάριο του τελευταίου μαζί με την Άννα Χατζησοφιά προβλήθηκε για δύο συνεχόμενες σεζόν με το πρώτο επεισόδιο να βγαίνει στον αέρα τον Οκτώβρη του 1998 μέχρι και το καλοκαίρι του 2000.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε πράγματα που ίσως δεν γνωρίζεται γι’ αυτή τη σειρά:

Ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός έχει “παίξει” και σε άλλη σειρά του Χάρη Ρώμα

Ο επίκουρος καθηγητής Βυζαντινολογίας Κωνσταντίνος Κατακουζηνός επανήλθε στη ζωή λίγα χρόνια αργότερα, σε μια ακόμη κωμωδία του Χάρη Ρώμα, το ‘Λίφτινγκ’. Ο καθηγητής συναντά το σωσία του πλαστικό χειρουργό και μας αποκαλύπτει ορισμένες πτυχές της ζωής του μετά το τέλος της σειράς. Εκεί, μαθαίνουμε ότι ο Κωνσταντίνος σκέφτεται να πάρει διαζύγιο από την Ελένη Βλαχάκη, στην οποία έχει περάσει η κυριότητα του σπιτιού στο Μαρούσι. Επίσης, μαθαίνουμε πως το “Αποχετευτικόν Σύστημα στο Βυζάντιο” δεν έχει ακόμη εκδοθεί.

Υποψήφια για το ρόλο της Ελένης ήταν η Δήμητρα Παπαδοπούλου

Χρόνια αργότερα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη από κοινού με την Ελένη Ράντου, ο Χάρης Ρώμας αποκάλυψε πως αρχικά στο μυαλό του είχε τη Δήμητρα Παπαδοπούλου για το ρόλο. “Όταν έγραφα τη σειρά είχα στο μυαλό μου δύο ηθοποιούς μόνο, την Δήμητρα Παπαδοπούλου και την Ελένη Ράντου!” σημείωσε χαρακτηριστικά. Η Ράντου τον συμπλήρωσε λέγοντας πως το σενάριο που έλαβε στα χέρια της αρχικά “θύμιζε πολύ Δήμητρα” και ότι στη συνέχεια το έφεραν στα μέτρα της για τη σειρά.

Ένα επεισόδιο της σειράς δεν προβλήθηκε ποτέ στις επαναλήψεις

Το 46ο επεισόδιο με τίτλο “Η τελευταία μέρα του κόσμου”, προβλήθηκε το Δεκέμβριο του 1999 και πραγματευόταν τα όσα κυκλοφορούσαν τότε για το τέλος του κόσμου, το οποίο επρόκειτο να επέλθει στη γη με την αλλαγή της χιλιετίας. Ίσως και αυτός να ήταν ο λόγος που οι υπεύθυνοι του ΑΝΤ1 επέλεξαν να εξαιρέσουν το επεισόδιο αυτό από τις επαναλήψεις, γιατί προδίδει την “ηλικία” της σειράς και την κάνει να δείχνει παλιά. Είτε ισχύει , είτε όχι, έχει ενδιαφέρον σαν άποψη!

Οι Έλληνες έμαθαν 2 αρχαία έργα εξαιτίας της σειράς

Αφού η γκαρσόνα β «λυσσάει ως Βάκχα» και η Ελένη Βλαχάκη την προειδοποιεί ότι «θα της ανοίξει τον ω τάφε της…» καταλαβαίνουμε όλοι γιατί μάθαμε απ’ έξω κι ανακατωτά τις «Βάκχες» του Ευριπίδη και την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Η Πέγκυ Καρά μας έκανε ένα είδους ιδιαίτερα στα αρχαία, και το απολυτήριο θα το πάρουμε όπως η Ελένη!

Ο θαμώνας του μπαρ Μανώλης με τον αλκοολικό σκύλο είναι ο ενδυματολόγος της σειράς

Ο Μανώλης και ο φανταστικός του σκύλος βρίσκεται σχεδόν κάθε βράδυ στο μπαρ όπου δουλεύουν η Ελένη και η Πέγκυ και περιμένει μάταια την παραγγελία του. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι πως ο άνθρωπος που υποδύεται τον Μανώλη δεν είναι ηθοποιός, αλλά ο ενδυματολόγος της σειράς.

Στον Κωνσταντίνο και την Ελένη ευχόμαστε χρόνια πολλά και ελπίζουμε να περάσετε τέλεια στο πάρτι σας, με την κολλητή σας ντυμένη ακρίδα σαν την Ματίνα, το αγόρι σας να σαν κυνηγάει όπως ο κος Μυρμήγκης την Βλαχάκη και το φιλικό σας ζευγάρι να μην τσακώνονται σαν την Πέγκυ με τον Μάνθο, αλλά να αγκαλιάζονται σαν τον Νικόλα και την Ρούσσου!