Μια εύκολη συνταγή stroganoff με κοτόπουλο που βρίσκεται στο τραπέζι σε λιγότερο από μισή ώρα. Σερβίρουμε με ρύζι, ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας.

Συστατικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 400g μανιτάρια κάστανο, κομμένα στη μέση
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε μπουκιές
  • 300ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά καπνιστή πάπρικα
  • 250ml ξινή κρέμα (χρησιμοποιήστε ξινή κρέμα με μειωμένα λιπαρά αν προτιμάτε)
  • μικρή χούφτα ψιλοκομμένο εστραγκόν ή μαϊντανό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, τα κόκκινα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατέψτε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ ή πιάτο (με όλους τους χυμούς του τηγανιού) και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Επιστρέψτε το τηγάνι στη φωτιά και ανακατέψτε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνουμε το ζωμό, τον πελτέ ντομάτας, τη μουστάρδα και την καπνιστή πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε καλά.
  3. Βάλτε και το μείγμα των μανιταριών στο τηγάνι, αφήστε να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε την ξινή κρέμα και το ψιλοκομμένο εστραγκόν ή τον μαϊντανό και μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Ελέγξτε το καρύκευμα και προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση. Σερβίρετε ζεστά σε μπολ.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

5 φθινοπωρινά βότανα που πρέπει να χρησιμοποιείς στις συνταγές σου