Μια εύκολη συνταγή stroganoff με κοτόπουλο που βρίσκεται στο τραπέζι σε λιγότερο από μισή ώρα. Σερβίρουμε με ρύζι, ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας.
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 400g μανιτάρια κάστανο, κομμένα στη μέση
- 2 κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, χωρίς κόκαλα, κομμένα σε μπουκιές
- 300ml ζωμό κοτόπουλου
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά καπνιστή πάπρικα
- 250ml ξινή κρέμα (χρησιμοποιήστε ξινή κρέμα με μειωμένα λιπαρά αν προτιμάτε)
- μικρή χούφτα ψιλοκομμένο εστραγκόν ή μαϊντανό
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, τα κόκκινα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατέψτε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ ή πιάτο (με όλους τους χυμούς του τηγανιού) και αφήνουμε στην άκρη.
- Επιστρέψτε το τηγάνι στη φωτιά και ανακατέψτε το κοτόπουλο για 6-7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ρίχνουμε το ζωμό, τον πελτέ ντομάτας, τη μουστάρδα και την καπνιστή πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε καλά.
- Βάλτε και το μείγμα των μανιταριών στο τηγάνι, αφήστε να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε την ξινή κρέμα και το ψιλοκομμένο εστραγκόν ή τον μαϊντανό και μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Ελέγξτε το καρύκευμα και προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση. Σερβίρετε ζεστά σε μπολ.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
5 φθινοπωρινά βότανα που πρέπει να χρησιμοποιείς στις συνταγές σου