Αν αναζητάς μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσεις νόστιμα σπιτικά κουλουράκια, τότε αυτά τα κουλουράκια βανίλιας με μόνο 4 υλικά είναι η ιδανική επιλογή. Τραγανά απ’ έξω, μαλακά από μέσα και γεμάτα άρωμα βανίλιας, θα γίνουν το αγαπημένο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι σου.
Υλικά:
- 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και στρώσε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο και λείο.
- Πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας και συνέχισε το χτύπημα.
- Σιγά-σιγά, πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
- Πλάσε μικρές μπάλες ή πλεξούδες και τοποθέτησέ τες στο ταψί, αφήνοντας λίγο κενό μεταξύ τους.
- Ψήσε για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
- Άφησε τα κουλουράκια να κρυώσουν πάνω σε σχάρα πριν τα απολαύσεις!
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply