Αυτές οι λιχουδιές σε μέγεθος μπουκιάς είναι φτιαγμένες με μεταξένια λευκή σοκολάτα, η οποία λιώνει στο στόμα σας αφήνοντας πίσω σας μια πλούσια, βελούδινη αίσθηση. Ετοιμαστείτε να μαγευτείτε από την ακαταμάχητη γοητεία και τη ντελικάτη γλύκα τους!

Υλικά:

  • 200gr λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 60gr κρέμα γάλακτος
  • 30gr ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Κακάο σε σκόνη, για πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • Βρώσιμο γκλίτερ, για μια νότα μαγείας (προαιρετικά)
  • Πολύχρωμες τρούφες (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Τοποθετήστε τη λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη σε ένα πυρίμαχο μπολ και αφήστε την στην άκρη.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά.
  3. Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα πάνω από τη λευκή σοκολάτα. Αφήστε το να καθίσει για ένα λεπτό για να μαλακώσει η σοκολάτα.
  4. Ανακατεύουμε απαλά το μείγμα με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και το μείγμα να γίνει λείο.
  5. Προσθέστε το μαλακωμένο βούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά και να λιώσει το βούτυρο, δημιουργώντας μια κρεμώδη γκανάζ.
  6. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε τη γκανάζ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να σφίξει.
  7. Μόλις σκληρύνει η γκανάζ, αφαιρέστε την από το ψυγείο. Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού ή ένα μπαλάκι με πεπόνι για να αφαιρέσετε μικρές μερίδες από τη γκανάζ.
  8. Τυλίξτε κάθε μερίδα ganache ανάμεσα στις παλάμες σας για να σχηματίσετε μια λεία μπάλα. Τοποθετούμε τις τρούφες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  9. Αν θέλετε, κυλήστε τις τρούφες σε σκόνη κακάο ή πασπαλίστε τις με βρώσιμο γκλίτερ για μια μαγευτική πινελιά.
  10. Βάζουμε τις τρούφες στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά να σφίξουν.

Σημείωση: Φυλάξτε τις τρούφες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα. Θυμηθείτε να τα φέρετε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα σερβίρετε για την καλύτερη γεύση και υφή.